Σβήνoυν σταδιακά το 3G οι πάροχοι – Σε ποιες νέες πόλεις ανάβουν το 5G

0

«Χώρο» για την πέμπτη γενιά δικτύων κάνουν οι πάροχοι, καταργώντας σταδιακά το 3G δίκτυο μετά από δυο δεκαετίες λειτουργίας του. Στόχος αυτής της κίνησης είναι αφενός να απελευθερωθεί φάσμα που θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των 4G και 5G δικτύων αλλά και οι υποδομές να περάσουν σε μια πιο ενεργειακά φιλική εκδοχή.

Την ανακοίνωση της σταδιακής κατάργησης του 5G έκανε μόλις χθες η Cosmote, ενημερώνοντας τους καταναλωτές ότι το 3G δίκτυό της θα ρίξει αυλαία σταδιακά, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η κατάργηση που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων COSMOTE 4G και 5G.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάργηση του 3G δικτύου δεν θα επηρεάζει τις υπηρεσίες φωνής και μηνυμάτων (SMS), ενώ όσον αφορά τις υπηρεσίες δεδομένων και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία θα υποστηρίζονται από το COSMOTE 4G ή το Cosmote 5G για όποιους συνδρομητές έχουν την κατάλληλη συσκευή και μένουν σε περιοχή που υπάρχουν διαθέσιμα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Το παραπάνω ισχύει ωστόσο για συνδρομητές που έχουν συσκευή που υποστηρίζει δίκτυο 4G και 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM.

Περισσότερα…

Leave a Reply