Στρατηγική της έντασης μέσα και έξω από τη Βουλή

0

Διαδηλωτές έξω από τη ΒουλήΤη στρατηγική της έντασης φαίνεται πως επιλέγει η κυβέρνηση, τόσο εντός του Κοινοβουλίου όσο και εκτός, για να κερδίσει το έδαφος που έχει χάσει από τις πολιτικές που ακολουθεί.

Στη χθεσινή Ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να ρίξει το μπαλάκι της αποσταθεροποίησης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «το ατύχημα που δεν θα συμβεί στη χώρα», αρνούμενος να δει «καθαρά» το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό.

Η συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφισης του προϋπολογισμού, κυμάνθηκε σε υψηλούς τόνους, με έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού αλλά στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στη σκιά των επεισοδίων του Σαββάτου αλλά και της αγωνίας για τη ζωή του απεργού πείνας, Νίκου Ρωμανού.

Ο κ. Σαμαράς παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας πως θα βρεθούν οι βουλευτές που απαιτούνται. Αυτό που δεν αποκάλυψε ο πρωθυπουργός είναι με ποιες διαδικασίες θα «αλιεύσει» τις 25 ψήφους που χρειάζεται, καθώς ο προϋπολογισμός πέρασε με 155 «ναι», ενώ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτούνται 180 βουλευτές.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται πως επιλέγει να εφαρμόσει σκληρή πολιτική και εκτός Κοινοβουλίου, επιχειρώντας να καταστείλει τις αντιδράσεις των πολιτών στις πολιτικές που ακολουθεί.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Αστυνομία επέλεξε την «καταστολή με πολιτικά», αθρόες προσαγωγές και χημικά.

Συγκεκριμένα, την ημέρα των μαζικών διαδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό ορδές ανδρών της Ασφάλειας με αμφίεση διαδηλωτών απαθανατίστηκαν να έχουν αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

http://www.efsyn.gr/arthro/stratigiki-tis-entasis-mesa-kai-exo-apo-ti-voyli

Leave a Reply