Στον απολογισμό του ICT Plus το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Κορινθίας

0

Στις 27 Ιουλίου 2017, στην ιστοσελίδα του ICT Plus, τον πρώτο δικτυότοπο που ξεκίνησε την ενημέρωση στον τομέα του ICT Business to Business στην Ελλάδα, αναρτήθηκε το προτελευταίο άρθρο του δημοφιλή “Παπα-γά(λ)λου” για το καλοκαίρι, σηματοδοτώντας ουσιαστικά τη λήξη της σεζόν, με το Σεπτέμβριο να αναμένεται γεμάτος εξελίξεις στο χώρο των ΤΠΕ.

Πρόκειται για ένα απολογιστικό άρθρο, καθώς συμπληρώνονται 19 χρόνια για το Greek ICT Forum, 50.000 αναρτήσεις στο ICTplus.gr, και 10 χρόνια καθημερινής παρουσίας του παπα-γά(λ)λου που με διορατικότητα και έγκυρες πληροφορίες καταγράφει τις εξελίξεις σχετικά με τις ΤΠΕ στην Ελλάδα.

Εντός του άρθρου έγινε λόγος και για τις διοργανώσεις του ICT Plus στο πρώτο εξάμηνο του 2017, που ήταν το 7ο e-Government Forum, το ICT Security World, το διήμερο Sm@rt Cities – Digit@l Citizens και το Top Level Meeting.

Στο 7ο e-Government Forum που έγινε την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στο Ξενοδοχείο Novotel, με κύριο θεματικό άξονα “Ο Δημόσιος Τομέας μπροστά στις νέες Τεχνολογικές και Διοικητικές Προκλήσεις“, το Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Κορινθίας συμμετείχε με εισήγηση για τρίτη συνεχόμενη φορά, με την εισήγηση του Βασίλη Μπαλάφα, στη 2η Συνεδρίαση και με τίτλο “Augmenting IT : Οι προκλήσεις για την ψηφιακή Ελληνική Δημόσια Διοίκηση“, παρουσιάζοντας δράσεις και υλοποιήσεις της χρονιάς που πέρασε, αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων για το 2017.

Στο απολογιστικό του άρθρο, το ICT Plus δημοσίευσε τον απολογισμό του 7ου e-Government Forum και το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Η αναφορά που γίνεται στον απολογισμό για την προαναφερθείσα εισήγηση είναι εξαιρετικά σημαντική και τιμητική, αποτελώντας ένα ακόμα δείγμα της αποτελεσματικής δουλειάς που γίνεται στο Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Κορινθίας.

Συγκεκριμένα ο απολογισμός αναφέρει :

Ξεχωριστή ήταν η παρουσίαση του Βασίλη Μπαλάφα (Δείτε τη Παρουσίαση), από το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο οποίος εστίασε στις προκλήσεις για την ψηφιακή ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Χαρακτήρισε απαραίτητη την όσμωση μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως και τη διαδοχική ενημέρωση – κατανόηση – αποδοχή των αλλαγών εκ μέρους των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στον πυρήνα κάθε υπηρεσίας.

Υποστήριξε, τέλος, με θέρμη ότι ο τομέας της Πληροφορικής πρέπει να πάρει τη θέση που του αξίζει στον «σκληρό πυρήνα» της Δημόσιας Διοίκησης.

Η αναφορά αυτή του ICT Plus είναι ιδιαίτερα σημαντική καθότι στο e-Government Forum συναντώνται κάθε χρόνο μεγάλοι Οργανισμοί του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, με την παρουσία πάντα είτε του αρμόδιου Υπουργού, είτε του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα, είτε αμφότερων.

Πρόκειται για ακόμα μια απόδειξη της καλής συλλογικής δουλειάς που γίνεται από όλους τους συναδέλφους στο Τμήμα Πληροφορικής της ΠΕ Κορινθίας εδώ και αρκετά χρόνια, ενώ ήδη για το τρέχον έτος έχουν προγραμματιστεί και υλοποιούνται σημαντικά έργα υποδομής τόσο σε επίπεδο υλικού, όσο και σε επίπεδο εφαρμογών.

Συνεχίζουμε.

Βασίλης Μπαλάφας

MSc in Data Communications,
MA in International Relations and Policies (Governance),
MA in Local and Regional Government and Development

Απάντηση