“Στον αέρα” οι εκλογές λέει το ΥΠΕΣ

0

Κίνδυνο να τιναχθούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου  στον «αέρα» λόγω της απεργίας-αποχής των δημοτικών υπαλλήλων παραδέχεται το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του  προς τους γενικούς γραμματείς Εσόδων και Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών που φέρνει στο φως της  δημοσιότητας η aftodioikisi.gr, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Γιάννης Ιωαννίδης ζητά σε έντονο αλλά και αγωνιώδες ύφος να λυθεί άμεσα το θέμα με την πληρωμή των δημοτικών υπαλλήλων που εργάσθηκαν στις διπλές εκλογές του 2014, «λόγω της επιτακτικής ανάγκης ομαλής και εύρυθμης διεξαγωγής των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και της έλλειψης χρόνου ώστε να βρεθεί άλλη λύση».

Όπως προκύπτει από την ίδια την επιστολή αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  σχετικά αιτήματα έχουν υποβληθεί κατά τη διάρκεια «επανειλημμένων τηλεφωνικών επικοινωνιών» με του υπουργείο Οικονομικών τόσο του ίδιους του γενικού γραμματέα όσο και του υπουργού Εσωτερικών Μιχάλη Θεοχαρίδη. Ωστόσο, όπως τονίζεται από πηγές του ΥΠΕΣ, «παρά τις λεκτικές διαβεβαιώσεις το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια για να λύσει το πρόβλημα».

ΥΠΕΣ: Παράνομη η παρακράτηση

Στην επιστολή ζητείται από το υπουργείο να «δοθούν άμεσες και σαφείς εντολές προς όλες τις ΥΔΕ και ΔΟΥ ώστε να μην προβαίνουν σε οποιονδήποτε συμψηφισμό των συγκεκριμένων επιχορηγήσεων προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες καθώς δεν συντρέχουν οι κατά νόμο προϋποθέσεις συμψηφισμού ως προς την ταύτιση του οφειλέτη και δικαιούχου της απαίτησης».

Να σημειωθεί ότι το θέμα που έχει προκύψει αφορά στο ότι  πολλοί Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους.

ΚΕΔΕ: Κίνδυνος για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Να σημειωθεί ότι κίνδυνο να τιναχθούν οι εκλογές «στον αέρα» επισημαίνει σε προς ημερών επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ζητώντας του να θέσει τελος  «σε αυτή την καταχρηστική συμπεριφορά, διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, από τη δικαιολογημένη άρνηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν σε αυτήν, εξαιτίας της άρνησης του Κράτους να τους καταβάλλει την αποζημίωση που δικαιούνται εκ του Νόμου.”

Leave a Reply