Στο ακροατήριο 3 σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων εις βάρος ανήλικων κοριτσιών

0

ΑΣΕΛΓΕΙΑ-744x469

Στην πρώτη υπόθεση κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης είναι ένας κάτοικος της Ιαλυσού που είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Στις 2 Οκτωβρίου 2008 το θύμα, 15 ετών τότε, πήγε σε έκθεση αυτοκινήτων όπου συνάντησε τον κατηγορούμενο, ο οποίος εργαζόταν εκεί και τον ρώτησε πού είναι το Λύκειο της Ιαλυσού.

Αρχισαν τότε να συζητούν και η ανήλικη του ζήτησε να της επιτρέψει να δει τα αυτοκίνητα της έκθεσης. Η ανήλικη φέρεται εν συνεχεία να ζήτησε από τον κατηγορούμενο να την φωτογραφήσει πάνω σε μία τετράτροχη μοτοσικλέτα.
Ο κατηγορούμενος, φέρεται να της πρότεινε να την μεταφέρει στο σπίτι της, στην Κρεμαστή, όταν τελείωσε την εργασία του, και εκείνη δέχθηκε.

Στις 15:00 αφού τελείωσε την εργασία του επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητό του. Επειδή είχε μια δουλειά φέρεται να της ανέφερε ότι πρώτα θα πήγαιναν στην Παστίδα και μετά στην Κρεμαστή. Η ανήλικη υποστηρίζει ότι του ζήτησε να την αφήσει στην Παστίδα στο σπίτι μιας φίλης της, λέγοντάς του, ότι θα πήγαινε μόνη της στο σπίτι της.
Στην διαδρομή ο κατηγορούμενος φέρεται να σταμάτησε για λίγο στο σπίτι του και εν συνεχεία αντί να κατευθυνθεί προς την Παστίδα οδήγησε το αυτοκίνητό του σε μια ερημική τοποθεσία της Φιλερήμου, όπου και στάθμευσε.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ήλθε προς το μέρος της ανήλικης, έγειρε πάνω της και άρχισε να τη φιλά στα χείλη, στον λαιμό και στο στήθος και την οδήγησε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου.

Εκεί φέρεται να άρχισε να την γδύνει και χρησιμοποιώντας τις υπέρτερες δυνάμεις του αφού έβγαλε τα ρούχα του, χρησιμοποιώντας προφυλακτικό, ήρθε σε πλήρη κατά φύση συνουσία μαζί της.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι η κοπέλα έφυγε μόνη της από το κατάστημα, όπου εργαζόταν. Τόνισε ότι και ο ίδιος έφυγε μόνος του όταν τελείωσε την εργασία του και ότι προέβη στην καταγγελία επειδή την απέρριψε ερωτικά, για να τον εκδικηθεί.

Στην δεύτερη υπόθεση κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού, που συμπλήρωσε τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη, είναι ένας κάτοικος Αρχαγγέλου.

Ο κατηγορούμενος είχε καταγγελθεί, μεταξύ άλλων, από τους γονείς μιας ανήλικης, με την οποία είχε σχέση επί 4 έτη και με την οποία απέκτησε παιδί το 2011, ότι την είχε μυήσει στη χρήση ηρωίνης!

Εν πάση περιπτώσει ο κατηγορούμενος φέρεται από το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2007, σε ηλικία 26 ετών περίπου, να διατηρούσε ολοκληρωμένη σεξουαλικά σχέση με την ανήλικη, ηλικίας τότε 13 ετών, ενώ το δικαστικό συμβούλιο έκρινε αδιάφορο το γεγονός ότι οι επαφές αυτές εγίνοντο με τη συναίνεσή της.

Οι σεξουαλικές σχέσεις του κατηγορουμένου με την ανήλικη συνεχίστηκαν και μετά τη συμπλήρωση των 14 ετών αυτής, αλλά και μετά την ενηλικίωσή της. Ο πατέρας της ανήλικης, ήταν αντίθετος εξ αρχής στη σχέση της κόρης του με τον κατηγορούμενο, λόγω του νεαρού της ηλικίας της, της μεγάλης διαφοράς ηλικίας αλλά και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, φοβούμενος για το λόγο αυτό ότι θα παρέσυρε και την ανήλικη κόρη του.

Εξαιτίας της αντίθεσής του με τη σχέση αυτή, διαρρήχθηκε και η σχέση του με την ανήλικη κόρη του, η οποία δεν ήθελε να έχει καμία επικοινωνία με τον πατέρα της.

Αρχικά η ανήλικη διέμενε μαζί με τη μητέρα της, η οποία είχε αποδεχθεί τη σχέση της με τον κατηγορούμενο, καθώς δήλωναν ότι αγαπιούνται και ότι είχαν σκοπό να παντρευτούν. Στη συνέχεια η ανήλικη συμβίωνε με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο απέκτησε ένα αγοράκι.

Ενώ ο αρχικός σκοπός του ζευγαριού ήταν να συνάψουν γάμο, αμέσως μετά την ενηλικίωσή της εγκατέλειψε τον κατηγορούμενο και το τέκνο τους και έτσι η σχέση τους έληξε χωρίς ποτέ να συναφθεί ο μεταξύ τους γάμος.

Σε μήνυση που υπέβαλαν οι γονείς της ανήλικης εξέθεσαν ότι εξαιτίας της σχέσης της ανήλικης κόρης τους με τον κατηγορούμενο, σταμάτησε, παρά την αντίθεσή τους, το νυχτερινό Γυμνάσιο.

Οι γονείς ισχυρίστηκαν, τέλος, στη μήνυσή τους ότι από πολλές αξιόπιστες και διασταυρωμένες πηγές, ανθρώπων σοβαρών, πληροφορήθηκαν ότι ο 31χρονος εξωθούσε την κόρη τους στην πορνεία στον Αρχάγγελο, κοντά στο Κέντρο, πλησίον της Εκκλησίας του Αγίου Αντωνίου και στο χωριό Απόλλωνα.
–Στην τρίτη υπόθεση κατηγορούμενος για κατάχρηση σε ασέλγεια, με θύμα μια ανήλικη, παράνομη βία και παράνομη παρακράτηση, είναι ένας 34χρονος κάτοικος Χάλκης.

Στον 34χρονο είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο του 2011 μετά την απολογία του, οι περιοριστικοί όροι της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα, της απαγόρευσης διαμονής του στη Χάλκη, της

απαγόρευσης παραμονής στο ίδιον χώρο με ανεπιτήρητα ανήλικα παιδιά, της απαγόρευσης επικοινωνίας του με μια 10χρονη, που τον κατήγγειλε και τους οικείους της και της εμφάνισής του την πρώτη μέρα κάθε μήνα στον νέο τόπο κατοικίας του.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Σ. Χάλκης και οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ιαλυσού, την 15η Ιουνίου 2011.
Ο 34χρονος φέρεται από κατάθεση που έδωσαν ενώπιον των αστυνομικών η ανήλικη και ο πατέρας της αλλά και από ανάλογες διηγήσεις της παιδίσκης σε κοινωνική λειτουργό και ιατροδικαστή, που την εξέτασε, να της έδεσε τα χέρια στην πλάτη με καλώδιο, να της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και να ασέλγησε σε βάρος της.

Ο πατέρας της 10χρονης βρισκόταν μαζί της σε καφετέρια στο λιμάνι της Χάλκης. Εκεί ένας ηλικιωμένος της ζήτησε να πεταχτεί στο σπίτι του γιου του, με τον οποίο είχε φιλικές σχέσεις ο πατέρας της, να πάρει ένα μπρελόκ με κλειδιά αυτοκινήτου και να του τα φέρει στο εστιατόριο.

Η κοπέλα εξυπηρέτησε τον ηλικιωμένο. Μετέβη πράγματι στην οικία του φίλου του πατέρα της, ο οποίος, αφού της έδωσε τα κλειδιά, της ζήτησε να επιστρέψει στο σπίτι για να της δώσει “κάτι”. Η μικρή παρέδωσε τα κλειδιά στον ηλικιωμένο πατέρα του κατηγορούμενου και επέστρεψε στο σπίτι του. Εκεί ο 34χρονος, όπως ισχυρίστηκε, της ζήτησε να υποβληθεί σε ένα τεστ και συγκεκριμένα της έδεσε τα χέρια και της έκλεισε τα μάτια με μια φανέλα και στη συνέχεια της έδωσε να δοκιμάσει γεύσεις στα χείλη της.

Αρχικά, όπως είπε, δοκίμασε κάτι πικρό και στη συνέχεια κάτι γλυκό με γεύση κερασιού. Όταν άνοιξε τα μάτια της είδε σε τραπέζι ένα ανοικτό βαζάκι με γλυκό του κουταλιού (κεράσι) το οποίο και της έδωσε για να πάρει στο σπίτι της, ο 34χρονος.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται εξάλλου ότι όλα αυτά συνέβησαν, ενώ ο 34χρονος φορούσε μόνο το εσώρουχό του.
Ο 34χρονος απολογούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ασέλγησε στην ανήλικη. Θεωρεί ότι η ιστορία σε βάρος του στήθηκε από την ανήλικη καθ’ υποβολή του πατέρα της, προσθέτοντας ότι στις καταθέσεις της έχει πέσει σε αντιφάσεις.

Πηγή

Leave a Reply