Στις 12 Δεκεμβρίου οι εκλογές στη Βρετανία

0

Σε κλίμα Χριστουγέννων…θα διεξαχθούν οι εκλογές στη Βρετανία καθώς το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία, κάτι που σημαίνει ότι στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον  κέρδισε αυτή τη φορά  το στοίχημα, αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση την πρότασή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο ώστε να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

Σύμφωνα με τη διαδικασία αργότερα σήμερα θα ακολουθήσει η τρίτη ανάγνωση και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα σταλεί προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

Οι πρώτες «χριστουγεννιάτικες» εκλογές στη Βρετανία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναμένεται ότι θα είναι απρόβλεπτες: το Brexit έχει κουράσει ή έχει εξοργίσει τους ψηφοφόρους, στερώντας παραδοσιακούς συμμάχους από τα δύο μεγάλα κόμματα, τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα εξετάσει ωστόσο μια τροπολογία που κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που ζητά την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, στις 9 Δεκεμβρίου. Άλλες τροπολογίες, όπως η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Ευρωπαίους πολίτες, μόνιμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα συζητηθούν σήμερα.

ΠΗΓΗhttps://www.mononews.gr/politics/global-politics/stis-12-dekemvriou-i-ekloges-sti-vretania

Απάντηση