Στις 11 Ιουλίου ανοίγουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

0

24003956_____.limghandler

Τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σε 17 Δήμους. Σε πρώτη φάση αφορά 3.737 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για 8 μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Οι καταθέσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), από την 11η Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι ως το μεσημέρι της 20ής Ιουλίου αντίστοιχα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Αίτηση μπορεί να γίνει σε έναν και μόνο Δήμο και για μία και μόνο ειδικότητα.

Οι καθαρές αμοιβές θα είναι 431,75 ευρώ για τους ανέργους εως 25 ετών, ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν καθαρά 495,25 ευρώ. Οι θέσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ειδικότητες διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών,νοσηλευτών,δασκάλων, νηπιαγωγών,βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού φυλακτικού προσωπικού, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης είναι τα εξής:
• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
• Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
• Αναπηρία (του υποψηφίου ωφελούμενου) με ποσοστό 50% και άνω
• Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
• Ηλικία
• Αριθμός ανήλικων τέκνων
• Αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανήλικων ή / και ενήλικων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
• Εντοπιότητα

Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει στους ωφελούμενους του Προγράμματος υπηρεσίες συμβουλευτικής κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το Πρόγραμμα. Επίσης, προαιρετικά, θα μπορούν να παρακολουθήσουν προγράμματα κατάρτισης με αντικείμενο την Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας, καθώς και σεμινάρια με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Στόχος η βελτίωση του βιογραφικού και η ευκολότερη επανένταξη στην αγορά εργασίας.
Εφόσον οι ωφελούμενοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η κατάρτιση/επιμόρφωση θα πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα κάθε εβδομάδας. Στην περίπτωση που κάποιος ωφελούμενος δεν επιλέξει να παρακολουθήσει το παραπάνω πρόγραμμα Κατάρτισης, θα εργάζεται και τις πέντε (5) ημέρες της εβδομάδας.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου δήλωσε ότι « Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι δήμοι θα ανταποκριθούν στο νέο σχεδιασμό του προγράμματος ώστε να συνεχιστούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και τα επόμενα χρόνια».

Leave a Reply