Στην Εντατική ο 4χρονος από τη φωτιά στο σπίτι στη Λάρισα – Τους είχαν κόψει το ρεύμα

0

– Η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από αναμμένο κερί
– Στο σπίτι μάνα και παιδιά ζούσαν χωρίς ρεύμα – Το είχε κόψει η ΔΕΗ
– Το 4χρονο αγοράκι νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε σοβαρή κατάσταση στο Αγλαΐα Κυριακού
– Το έβγαλαν την τελευταία στιγμή οι πυροσβέστες από το φλεγόμενο σπίτι
– Τι λένε για την υπόθεση ο αντιδήμαρχος Λάρισας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου που νοσηλεύεται το παιδάκι

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει τα όσα έγιναν στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου, στο οποίο ζούσε μέχρι σήμερα η μητέρα με τα δύο παιδιά της. Ένα αναμμένο κερί όπως όλα δείχνουν, σε ένα σπίτι με παιδιά αλλά… χωρίς ρεύμα, είναι αυτό που προκάλεσε την καταστροφή και λίγο έλειψε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

ΦΩΤΟ από το onlarissaΦΩΤΟ από το onlarissa

Όπως έγινε γνωστό, η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας.

“Ανεβήκαμε στον 5ο οροφο και στο φλεγόμενο διαμέρισμα και οι συνάδελφοι μου απεγκλωβισαν το 4 ετών αγοράκι και το μετέφεραν κάτω… Απ’ ότι ξέρω ρεύμα δεν υπήρχε (στο σπίτι). Γινεται προανάκριση και παίρνουμε καταθέσεις. Θα εξεταστούν όλα από το ανακριτικό τμήμα” είπε στην εκπομπή LiveNews, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Λάρισας, Γιάννης Ράπτης.

Η μητέρα φαίνεται πως είχε ανάψει ένα κερί για να βλέπει. Από το κερί αυτό, πρέπει να προκλήθηκε η φωτιά. Η Πυροσβεστική έφτασε αμέσως. Εκείνη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά όχι σε σοβαρή κατάσταση. Το 4χρονο αγοράκι της όμως, το οποίο έσωσαν μέσα από το φλεγόμενο σπίτι οι Πυροσβέστες, είναι σε σοβαρή κατάσταση.

ΦΩΤΟ από το onlarissaΦΩΤΟ από το onlarissa

Όπως είπε στην εκπομπή LiveNews, ο διοικητής του νοσοκομείου της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκε ο μικρούλης, το παιδι είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη και εγκαυματα 10% , δευτέρου προς τρίτου βαθμού, στα χέρια και στο πρόσωπο. “Είναι βαριά αλλά σταθερή η κατάστασή του”.

Ο Δ. Δεληγιάννης, αντιδήμαρχος Λάρισας είπε στην εκπομπή στον Νίκο Ευαγγελάτο ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε προβλήματα: “Η ίδια η μανα δεν είχε ζητήσει βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Είχε ζητήσει η γιαγιά… Η μητέρα είναι εργαζόμενη και πάντοτε τα παιδιά είχαν κάποιο δίπλα, τον παππού, την γιαγιά. Δεν είναι πάντα εύκολο σε μία οικογένεια να ζητάει υποστήριξη από τις υπηρεσίες”…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρεύμα είχε κοπεί από το Φεβρουάριο του 2016. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από πηγές της ΔΕΗ, δεν είχε γίνει αίτηση για ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Πηγή: LiveNews

Leave a Reply