Στη «φάκα» της ΕΛΑΣ σπείρα που πωλούσε online ανύπαρκτα αυτοκίνητα!

0

Μια καλά οργανωμένη απάτη στη Βόρεια Ελλάδα «ξεσκέπασε» η Αστυνομία μετά από πολύμηνη έρευνα οδηγώντας στον Εισαγγελέα πέντε άτομα τα οποία ταυτοποιήθηκαν ως δράστες.

Το πενταμελές κύκλωμα χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο «ψάρευε» τα θύματά του με δέλεαρ τις πωλήσεις ανύπαρκτων αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης η σπείρα έχει εξαπατήσει τουλάχιστον 30 καταναλωτές η ζημία των οποίων ξεπερνά τις 100.000 ευρώ ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν ακόμη έναν καταναλωτή προσπαθώντας να του αποσπάσουν 2.800 ευρώ.

Η δράση τους ξεπερνά τα δύο χρόνια και οι Αρχές εκτιμούν πως ο αριθμός των παθόντων θα αυξηθεί περαιτέρω.

Το πενταμελές κύκλωμα, κατήρτιζε πλαστά δελτία ταυτότητας με στοιχεία υπαρκτών προσώπων και φωτογραφίες των φερομένων ως δραστών, χρησιμοποιούσε υπεύθυνες δηλώσεις με πλαστές σφραγίδες δημόσιων υπηρεσιών και υπαλλήλων.

Ειδικότερα , όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες προκειμένου να καρπωθούν παράνομο περιουσιακό όφελος, οργάνωσαν και εκτέλεσαν σχέδιο με τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

Κατήρτιζαν πλαστά δελτία ταυτότητας με στοιχεία υπαρκτών προσώπων και φωτογραφίες των δραστών.

Έκαναν χρήση υπεύθυνων δηλώσεων στις οποίες χρησιμοποιούσαν πλαστές σφραγίδες Δημόσιων Υπηρεσιών και υπαλλήλων.

Μετέβαιναν στις αρμόδιες Υπηρεσίες για έναρξη εικονικών εταιρειών πώλησης οχημάτων, αλλάζοντας τα στοιχεία επικοινωνίας των δικαιούχων.

Κάνοντας χρήση πλαστών ταυτοτήτων και υφαρπαχθέντων φορολογικών στοιχείων άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς εκδίδοντας ταυτόχρονα σχετικές κάρτες.

Προέβαιναν σε απατηλές αναρτήσεις πώλησης οχημάτων σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας πλαστά/υφαρπαχθέντα στοιχεία προκειμένου να προσδώσουν αληθοφάνεια στις συναλλαγές με τα υποψήφια θύματά τους.

πηγη

Leave a Reply