Σταυρέλης: Θα ψηφίσουμε τα αναγκαία κονδυλια για το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Άσσου

0

Η «άμπωτις» των τελευταίων ημερών που εμφανίστηκε στο Κορινθιακό κόλπο ανέδειξε ένα σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί διαχρονικά στο αλιευτικό καταφύγιο Κάτω Άσσου, ένα θέμα που ίσως δεν είχε αναδειχθεί μέχρι σήμερα στο πραγματικό του μέγεθος.

Σε επίσκεψή μου με στελέχη της παράταξής μας, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, επαγγελματίες αλιείς αλλά και μέλη του Ναυτικού Ομίλου Άσσου διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι τα σοβαρότατα προβλήματα στα κρηπιδώματα και όχι μόνο.Συγκεκριμένα:

Μπορεί να είναι εικόνα πουλί, φύση και σώμα νερού

Τα κρηπιδώματα είναι κυριολεκτικά στον «αέρα» , ενώ σε άλλα σημεία έχουν πάθει καθιζήσεις, με ορατό το κίνδυνο να καταρρεύσουν στην πρώτη κακοκαιρία.

-Οι φανοστάτες δεν λειτουργούν, ενώ δύο από αυτούς είναι ήδη στο έδαφος.-Η είσοδος στο αλιευτικό καταφύγιο από επαγγελματικά σκάφη είναι και πάλι δυσχερής, λόγω των προσχώσεων με άμμο, αφού η εκβάθυνση που έγινε πριν λίγους μήνες από το Λιμενικό Ταμείο, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε βάθος χρόνου.

Μπορεί να είναι εικόνα λυκόφως και ωκεανός

Το οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Άσσου στην είσοδο του χειμάρρου Ράχιανη στην παραλία είναι στον αέρα από τις πλημμύρες του Ζορμπά το 2018 και έκτοτε δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

-Σχετικό και το πρόβλημα του δρόμου που ενώνει τις δύο πλευρές του ποταμού στην εκβολή , ο οποίος έχει διακοπεί από το Σεπτέμβριο 2018.

Μπορεί να είναι εικόνα σώμα νερού

Δυστυχώς στον προϋπολογισμό του 20121 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δεν έχει προβλεφθεί σημαντική πίστωση έργου για την αποκατάσταση των ζημιών του αλιευτικού καταφυγίου. Οι ειδικοί λένε ότι απαιτείται , πέραν των αποκαταστάσεων, ένας νέας μώλος-κυματοθραύστης 20-30 μέτρων στην είσοδο του καταφυγίου στη βόρεια πλευρά.Εμείς ως παράταξη θα στηρίξουμε και θα εγκρίνουμε την ψήφιση των αναγκαίων κονδυλίων , όταν η Δημοτική Αρχή ενεργοποιηθεί σχετικά με την εκπόνηση της αναγκαίας μελέτης.

Leave a Reply