Σταυρέλης: Με το νερό δεν παίζουμε και το έχουμε αποδείξει

0

Σε συνέντευξη του στην μεσημεριανή εκπομπή του Myradio o επικεφαλής της πνοής δημιουργίας Νίκος Σταυρέλης απάντησε μεταξύ άλλων για το θέμα της επάρκειας του νερού και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί τόσο η ύδρευση όσο και η άρδευση.

Η υδροδότηση του δήμου Κορινθίων, η διαχείριση, τα έργα που πρέπει να γίνουν και το κατοχυρωμένο δικαίωμα της Κορίνθου από το 2009 στα νερά της Στυμφαλίας ήταν το πρώτο ζήτημα που θίχθηκε. «Εμείς έχουμε δηλώσει ότι με το νερό δεν παίζουμε, δεν θα μπούμε σε αυτήν την λογική, το έχω αποδείξει και ως αντιπολίτευση επί Θωμά Θωμαΐδη. Τότε ζήτησε την βοήθεια μας και την δώσαμε απλόχερα, έτσι πρέπει να κάνει ένας σύμβουλος που σέβεται το θεσμό και το δήμο.» Ο Νίκος Σταυρέλης μίλησε για το καθήκον των δημοτικών συμβούλων να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του δήμου αλλά και για το δικαίωμα όλων στο νερό. Τόνισε παράλληλα την αναγκαιότητα υλοποίησης έργων από όλους τους εμπλεκομένους

«Η συζήτηση έγινε και ο καθένας αξιολογείται. Όλοι εκεί είμαστε για τα συμφέροντα του δήμου μας, για την διασφάλιση της υδροδότησης της Κορίνθου και του δήμου. Λήφθηκαν αποφάσεις, εναπόκειται στη δημοτική αρχή να πιέσει περισσότερο. Ο Δήμος μας από το 2009 που πήρε το νερό έχει περισσότερα δικαιώματα, έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα του να έχει νερό. Όλοι να λειτουργήσουν σε κοινή λογική και κανείς να μην στερείται το πολύτιμο αγαθό. Πρέπει να γίνουν έργα απ όλους τους εμπλεκόμενους γιατί το νερό της Στυμφαλίας είναι σύνθετο σαν θέμα όχι μόνο των πηγών, ώστε να μην λείψει από κανέναν στο μέτρο του δυνατού. Διότι αν υπάρχει μεγάλη λειψυδρία τι μπορούμε να κάνουμε;»

Leave a Reply