Σταματούν οι χειρουργικές επεμβάσεις στο Λαϊκό λόγω έλλειψης χρημάτων

0

Τους προϋπολογισμούς ένδειας δείχνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ως την μεγαλύτερη «ανοιχτή πληγή» στο ΕΣΥ. Τελευταίο…σύμπτωμα το νοσοκομείο Λαϊκό, όπου σύμφωνα με καταγγελία που έγινε την Τρίτη, εξαντλήθηκε το μπάτζετ για προγραμματισμένες επεμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των ασθενών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με έγγραφό που κοινοποίησε η Ομοσπονδία, ο διοικητής του νοσοκομείου απευθυνόμενος στους διευθυντές όλων των Χειρουργικών Κλινικών σημειώνει ότι οι ασθενείς που κρίνονται ότι πρέπει να χειρουργηθούν και να καταχωρηθούν στον κατάλογο αναμονής, θα πρέπει να ενημερώνονται «ότι οι δυνατότητες του νοσοκομείου δεν θα επιτρέπουν την διενέργεια χειρουργείων πριν τον Φεβρουάριο του έτους 2018 και εντεύθεν».

Επιπλέον και σύμφωνα με τον διοικητή, οι ασθενείς «θα πρέπει να υπογράφουν ότι έλαβαν γνώση για τα παραπάνω και μόνο τότε θα εντάσσονται στο Μητρώο Αναμονής».

Έτσι, στη λίστα αναμονής των χειρουργείων του Λαϊκού νοσοκομείου έπαψαν να εγγράφονται ασθενείς από την περασμένη Παρασκευή.

Leave a Reply