Σταματάει την απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου

0

Σταματάει την απεργία πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, που αναίρεσε το βούλευμα με το οποίο «κόπηκε» η 7η άδεια εξόδου του από τις φυλακές. Αυτό έκανε γνωστό με δήλωσή της η συνήγορος του πολυισοβίτη Ιωάννα Κούρτοβικ.

Σύμφωνα με το lawandorder.gr η δήλωση της κ. Κούρτοβικ  από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δ. Κουφοντίνας έχει ως εξής: «Μετά τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ανέστειλε την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 02/05/2019, αποδεχόμενος ότι οι κρίσεις στις οποίες προχώρησε το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άδεια για όλους τους κρατούμενους, καθώς είναι κρίσεις που αφορούν τόσο στη συνδρομή των τυπικών όσο και των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την πρόσβαση στην άσκηση του δικαιώματος. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε να διαβιβάσουμε τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι, στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου Βόλου και σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο που αναγνώρισε το δίκαιο αυτού του αγώνα».

Σύμφωνα με την κ. Κούρτοβικ, ο Δ. Κουφοντίνας θα παραμείνει για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ προκειμένου να λάβει την αναγκαία αγωγή αποκατάστασης και σταδιακής επανόδου σε κανονική σίτιση. Στη συνέχεια θα παραμείνει σε θάλαμο του νοσοκομείου για το αναγκαίο χρονικό διάστημα έως ότου αποκατασταθεί η δυνατότητα κίνησης και βάδισης.

Πηγή

Leave a Reply