Σταδιακή βελτίωση του καιρού

0

550_334_355116

Γενικά βελτιωμένος αναμένεται για σήμερα Δευτέρα ο καιρός, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας θα υπάρξουν μόνο λίγες νεφώσεις, ενώ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Από το απόγευμα, ωστόσο, και από τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων 4 με 5 και στα νότια πελάγη βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής νωρίς το πρωί και το βράδυ, ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και βελτίωση στην περιοχή της Θράκης. Στις υπόλοιπες θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2 με 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η μεγίστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες νωρίς το πρωί και από αργά το απόγευμα, όποτε υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Όμως ενδιάμεσα θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί διευθύνσεων 3 με 4 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Leave a Reply