Στα χέρια της αστυνομίας μπουμπούκια που είχαν διαπράξει 2 ένοπλες ληστείες

0

listeia

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις ληστειών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Αργολίδα

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο (2) είναι ήδη έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, ξεπερνά τις -21.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, δύο (2) υποθέσεις ληστειών και δύο (2) υποθέσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, δύο (2) 28χρονοι, ένας (1) 32χρονος και ένας (1) 40χρονος, από τους οποίους ο 32χρονος και ο 40χρονος, βρίσκονται ήδη έγκλειστοι στα Καταστήματα Κράτησης Τρικάλων και Χανίων, αντίστοιχα, για παρόμοια αδικήματα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, διέπραξαν τις παρακάτω ληστείες:

  • Την 18.9.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή όπλου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

  • Την 29.12.2015 και πρώτες πρωινές ώρες, στο Κρανίδι Αργολίδας, μπήκαν σε οικία ζεύγους ημεδαπών και με την απειλή όπλων, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.

Όπως επιπλέον προέκυψε, οι ανωτέρω, την 18.9.2015 και την 15.1.2016, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και δύο (2) οικίες ημεδαπών, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και χρήματα, που η συνολική τους αξία ανέρχεται στις -21.670- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Απάντηση