Το (σπαρακτικό) παράπονο ενός συμβασιούχου

0
Μια συγκλονιστική επιστολή από τη σύζυγο ενός από τους συμβασιούχους που απειλείται με την διακοπή της εργασίας του, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εστάλη στην ιστοσελίδα μας και η aftodioikisi.gr την δημοσιεύει αυτούσια, δίνοντας φωνή στους εργάτες :
«Είμαι η σύζυγος ενός από αυτούς – τους παρατασιούχους – όπως αρέσει στον κόσμο να τους λέει.
Τον σύζυγό μου δεν τον πήρε κανείς από το χέρι να τον βάλει σε δουλειά…ούτε κανένα πολιτικό γραφείο….η ΑΝΕΡΓΙΑ που μαστίζει αυτή τη Χώρα μέσα από Διαδικασίες ΑΣΕΠ τον τοποθέτησε ως 8μηνο σε ένα Δήμο -ως εργάτη καθαριότητας. Ξέρετε τι είναι να βλέπεις τον άνδρα σου να είναι στα πρόθυρα της κατάθλιψης γιατί δεν έχει δουλειά και να σε ρωτάει αν έχεις να του δώσεις λεφτά? Να μην βγαινει από το σπίτι? Να μην έχει όρεξη να δει κανέναν??
Και πιστέψτε με δεν ειναι ότι δεν έψαχνε για δουλειά?? Όλοι αυτοί οι Κύριοι που είναι μέσα στα γραφεία ας βγουν έξω στην αληθινη ζωή να δουν τι γίνεται!!! Και εμείς είμαστε από τις εύκολες περιπτώσεις που δουλευει τουλάχιστον ο ένας (όπως είχε ειπωθει κάποτε)..υπάρχουν πολυ πιο δύσκολες περιπτώσεις που πεινάνε στην κυριολεξία.
Είναι πτυχιούχος, με Αγγλικά, Η/Υ, αλλά παρόλα αυτά έκανε τα χαρτιά του ως άνεργος τα τελευταία χρόνια για εργάτης καθαριότητας. Η δουλειά δεν είναι ντροπή…με αυτά τα χρήματα δεν πήγαμε διακοπές δεν πήγαμε στα μπουζούκια ή αλλού ..κατάφεραμε πιο άνετα να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας με αξιοπρέπεια και να παίρνουμε στο παιδί μας αν ζήλευε κάτι παραπάνω. Να πληρώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, την ΕΦΟΡΙΑ, τα ΤΕΛΗ., τη ΔΕΗ κ.α.. Δεν ζήτησε από κανέναν και ούτε παρακάλεσε κανένα να τον κρατήσει….ήρθαν τα πράγματα έτσι και έμεινε με τις παρατάσεις …γιατί στοχοποιηθήκανε όλοι αυτοί οι άνθρωποι ως στρατός ….που ήταν όλοι αυτοί που μιλάνε τώρα τόσα χρόνια….που ήταν τα αρμόδια όργανα τόσες φορές που κάτι δεν ήταν ορθό να βγάλουν αποφάσεις…. γιατί αναφέρονται μόνο στους εργάτες της καθαριότητας…οι άλλες περιπτώσεις που λένε ως συμβασιούχους 5-10 χρόνων …δεν προήλθαν από παρατάσεις ή ανανέωσεις συμβάσεων …εκεί δεν ισχύει το Σύνταγμα?
Εν πάση περιπτώσει είναι κρίμα και άδικο να κάνει ο καθένας τη μικροπολιτική του στον ιδρώτα εργαζομένων…(και τι ιδρώτα!!!! …όχι ενός γραφείου).
Η σύζυγος ενός παρατασιούχου»

Leave a Reply