Σόιμπλε σε Τσίπρα: Δεν θα υπάρξει διαγραφή χρέους για την Ελλάδα

0

Σόιμπλε σε Τσίπρα: Δεν θα υπάρξει διαγραφή χρέους για την Ελλάδα

Καλεί τους πολιτικούς στην Ελλάδα να επιδείξουν σύνεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και «να μην υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να υλοποιήσουν»

Την αντίθεση του στη διαγραφή του ελληνικού χρέους εκφράζει εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη, ενώ την ίδια ώρα καλεί τους πολιτικούς στην Ελλάδα «να μην υπόσχονται περισσότερα από όσα μπορούν να υλοποιήσουν».

Μιλώντας στο περιοδικό, το οποίο κυκλοφορεί σήμερα στη Γερμανία, ο κ. Σόιμπλε καλεί τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να επιδείξουν σύνεση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα δηλώνει αντίθετος στην πιθανότητα να λάβει η Ελλάδα νέα ελάφρυνση του χρέους της.

Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη διαγραφής του ελληνικού χρέους ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει στο περιοδικό πως «αυτό δεν αποτελεί θέμα».

Όπως εξηγεί ο Γερμανός αξιωματούχος, για την ώρα η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το χρέος της, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνει ότι η χώρα μας έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και πως η οικονομία της αναπτύσσεται πιο γρήγορα, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

«Όλα αυτά είναι ούτως ή άλλως προς όφελος του ελληνικού λαού. Δεν το κάνουν αυτό για εμάς αλλά για τους ίδιους», τονίζει, επίσης, στο Der Spiegel ο Σόιμπλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones, το οποίο υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες το Βερολίνο έχει απευθύνει πολλές εκκλήσεις στην Ελλάδα να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας.

Leave a Reply