Σκουρλέτης -συμβασιούχοι: Παρέδωσε σε συνδικαλιστές ΟΤΑ τη ρύθμιση –Αναμένεται απάντηση (έγγραφο)

0

 

Την τετρασέλιδη ρυθμιση για τους συμβασιούχους –«παρατασιούχους» στους τομείς καθαριότητας των ΟΤΑ παρέδωσε πριν από λίγο στους εκπρόσωπους τους ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με αυτή:

-Οι συμβασιούχοι, μέσω νέων συμβάσεων με ανοιχτή ημερομηνία λήξης, παραμένουν στις θέσεις τους έως την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Δηλαδή, πρακτικά οι εργαζόμενοι αυτοί είναι πιθανόν να παραμείνουν για πολλούς μήνες.

-Για την σύναψη νέων συμβάσεων γίνεται επίκληση λόγων δημόσιας υγείας και έκτακτων συνθηκών

-Δεν είναι σαφές τι θα γίνει με όσους «περισσεύουν» με βάση τους διαγωνισμούς. Δηλαδή, αν μέσω ΑΣΕΠ προκηρυχθούν 2.500 θέσεις (σ.σ. τόσα είναι τα αιτήματα των δήμων μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη) τις θα γίνουν οι υπόλοιποι 3.683 έως τους 6.183 που, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι το σύνολο των συμβασιούχων-«παρατασιούχων» των δήμων σήμερα. Μια πρώτη απάντηση του υπουργείου είναι ότι αναμένει και νέα αιτήματα των δήμων. Ωστόσο, αν τα συνολικά αιτήματα των δήμων είναι λιγότερα από 6.183, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπόλοιποι «παρατασιούχοι» θα απολυθούν.

-Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους δήμους άμεσα (έως 31 Ιουλίου 2017) να επικαιροποιήσουν τα οργανογράμματα τους ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις στου τομείς καθαριότητας στους δήμους.

-Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν θα υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των «παρατασιούχων», ώστε να διασφαλιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος τους θα προσληφθεί μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν τη ρύθμιση και να απαντήσουν στον υπουργό αν θα σταματήσουν ή όχι τις κινητοποιήσεις τους.

πηγη

symvasiouxoi_rythmisi_1

symvasiouxoi_rythmisi_2

symvasiouxoi_rythmisi_3

symvasiouxoi_rythmisi_4

Leave a Reply