Σκότωσε τη γυναίκα του επειδή δε μπορούσε να πληρώσει τα φάρμακα της

0

Ένας ηλικιωμένος στην πολιτεία Φλόριντα βρίσκεται στη φυλακή αφού είπε στην αστυνομία ότι σκότωσε τη γυναίκα του πυροβολώντας την, γιατί τα φάρμακά της ήταν πλέον πέρα από τις οικονομικές τους δυνατότητες και η σύζυγός του υπέφερε συνέχεια από πόνους.

image

Ο Ουίλιαμ Τζ. Χάγκερ, 86, κρατείται χωρίς εγγύηση στη φυλακή αφού είπε στις αρχές τη Δευτέρα ότι το πρωί πυροβόλησε τη γυναίκα του Κάρολιν στο κεφάλι ενώ κοιμόταν στο σπίτι τους στο Πορτ Σέιντ Λουσί, σύμφωνα με την γραπτή κατάθεσή του που δημοσιοποιήθηκε από το γραφείο του σερίφη της περιοχής.

“Θέλω να ζητήσω συγγνώμη που δεν τηλεφώνησα (τις αρχές) νωρίτερα. Ήθελα να ειδοποιήσω τα παιδιά μου για το τί έγινε πρώτα”, είπε ο Χάγκερ, σύμφωνα με την κατάθεση.

Ο Χάγκερ είπε ότι σκεφτόταν να σκοτώσει τη γυναίκα του, 78 ετών, αρκετές μέρες πριν γιατί υπέφερε. Ενώ του είχε πει στο παρελθόν ότι ήθελε να πεθάνει, δεν του είχε ζητήσει ποτέ να την σκοτώσει, σύμφωνα με την κατάθεση.

Το γραφείο του σερίφη δήλωσε πως ο ηλικιωμένος βρίσκεται στη φυλακή με την κατηγορία προμελετημένου φόνου, αφού παρουσιάστηκε τη Τρίτη ενώπιον δικαστή.

Σύμφωνα με τοπικό κανάλι τηλεόρασης, το ζευγάρι είχε κηρύξει πτώχευση το 2011 και η Κάρολιν Χάγκερ υπέφερε επί 15 χρόνια από σοβαρής μορφής αρθρίτιδα και άλλες παθήσεις. Δεν είναι γνωστό ποιά φάρμακα έπαιρνε ή τί ασφάλιση είχε το ζεύγος.

Η μη-κερδοσκοπική οργάνωση Αμερικανική Ένωση Συνταξιούχων (AARP) είχε συμπεράνει σε έκθεσή της πέρσι τον Νοέμβριο ότι οι αυξανόμενες τιμές για ορισμένα ειδικά συνταγολογημένα φάρμακα τα έχουν θέσει πέρα από τις οικονομικές δυνατότητες πολλών ατόμων και ότι η κρατική ασφάλιση για τους συνταξιούχους δεν τους παρέχει αρκετή κάλυψη ώστε να τα αγοράσουν.
πηγη

Leave a Reply