Σκόπια υπό διάλυση

0

skopia

Εκατοντάδες πολίτες των Σκοπίων, κυρίως υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, έχουν στήσεισκηνές μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ στα Σκόπια, όπου και θα διανυκτερεύσουν, σε συνέχιση της μεγάλης αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο ίδιο σημείο.

Μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης έχουν στηθεί πάνω από 30 σκηνές ενώ αρκετοί άλλοι θα κοιμηθούν σε υπνόσακους και σε κουβέρτες. Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Μεταξύ αυτών που θα διανυκτερεύσουν μπροστά από το κτήριο της κυβέρνησης είναι και ο Ζόραν Ζάεβ, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), καθώς και ηγετικά στελέχη του κόμματος αυτού. Μιλώντας το απόγευμα στη μεγάλη αντικυβερνητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, ο κ. Ζάεβ ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν «μέχρι την πτώση της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι».

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών παρατηρητών, στη συγκέντρωση της αντιπολίτευσης το απόγευμα της Κυριακής συμμετείχαν περίπου 40.000 άτομα. Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για100.000, ενώ τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων κάνουν λόγο για «φιάσκο», καθώς, σύμφωνα με αυτά, οι παρευρισκόμενοι στη συγκέντρωση δεν ξεπέρασαν τους 20.000.

Leave a Reply