Ουδέν αναληθέστερον τούτου.

Η αλήθεια;
Προτάθηκε από τον Β. Νανόπουλο μετά και από εισήγηση μου, η παραχώρηση στην ελάσσονα μειοψηφία μίας εκ των τριών θέσεων τις οποίες έχει διαθέσιμες εκ του νόμου συνολικά η μειοψηφία σε κάθε μία από τις δύο επιτροπές , με ταυτόχρονη αποδοχή από αυτόν, της ανάγκης εκπροσώπησης της μείζονος μειοψηφίας στη ΔΕΥΑΚ και τη ΔΑΕΚ από όπου αυτή έχει αποκλειστεί, με συνεργασία θυμίζω δημάρχου και ελάσσονος μειοψηφίας , με διαδικασίες που υπήρχαν μόνο σε καθεστώτα του πάλαι ποτέ Ανατολικού μπλοκ.
Αυτή η ξεκάθαρη και δημοκρατική πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον κο Ψιλογιαννόπουλο, αλλά αντιμετωπίσθηκε σαν αφετηρία ανατολίτικου παζαριού και έτσι προχωρήσαμε σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος και τίποτε περισσότερο. Σε ψηφοφορία.

Δύο πράγματα λοιπόν πιστεύω ότι μπορεί να συμβαίνουν.

  1. Όταν ακολουθούμε τη νομοθεσία, μετά μάλιστα την άρνηση αποδοχής της πρότασης μας, είναι κατάλυση της δημοκρατίας , ενώ όταν αποκλείεται αδιαφανώς η μείζονα αντιπολίτευση από τα νομικά πρόσωπα του Δήμου με τη συνεργασία της ελάσσονος μειοψηφίας και δημάρχου είναι απλά "καθημερινή".
    
  2. Ενδεχομένως να υπάρχει όπως έχουμε καταγγείλει οργανωμένη προσπάθεια αποκλεισμού της μείζονος μειοψηφίας από τη ΔΕΥΑΚ (τουλάχιστον) ώστε να αποφεύγεται ο έλεγχος στον τρόπο διαχείρισης της.
    

Ότι και να συμβαίνει όμως, η ανάσα μας θα είναι στο σβέρκο τους.
Μέχρι τη συντριβή τους στις επερχόμενες (και από ότι φαίνεται πιο σύντομα) εκλογές.

Βασίλης Πανταζής
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κορινθίων
Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και
της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής