Σκληρή ανακοίνωση του Νίκου Ζαχαροπούλου για το νερό στο Δήμο Σικυωνιων

0

-ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΟ. Δύο λέξεις που βασανίζουν χρόνια τώρα τους Δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου Σικυωνίων.

-Ο πολιτικός ψεύτης, πολιτικός τυχοδιώκτης και αριβίστας επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, εξαπάτησε και συνεχίζει να εξαπατά τους πολίτες, στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, προς εξυπηρέτηση των προσωπικών του συμφερόντων.

-Επί [10] και πλέον χρόνια η ΔΕΥΑΣ [πρόεδρος ο ίδιος] τροφοδοτεί τους δημότες της πόλης του Κιάτου και πολλών Κοινοτήτων με νερό ακατάλληλο για οικιακή και ανθρώπινη χρήση, προς βλάβη της υγείας τους, χωρίς να τους ενημερώνει.

-Σε πολλές Κοινότητες συνεχίζεται από την ΔΕΥΑΣ, η παροχή ακατάλληλου νερού, για οικιακή και ανθρώπινη χρήση.

-Πρόσφατα στην Κοινότητα Διμηνιού, ένεκα της ακαταλληλότητας του νερού, μικρά παιδιά συμπολιτών μας νοσηλεύτηκαν σε Νοσοκομείο με συμπτώματα σαλμονέλας.

-Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 36068 από 29-3-2021 έγγραφο της Διεύθυνσης Υδάτων Δυτικής Ελλάδας, αλλά και τις άδειες που χορηγήθηκαν για μεταφορά νερού από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας, το έργο βρίθει παρανομιών και δεν έχει ολοκληρωθεί.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ

-Δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα, πριν από τη λειτουργία του έργου, από την ΔΕΥΑΣ στην αρμόδια Υπηρεσία [Δ/νση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας], αίτημα για χορήγηση άδειας χρήσης νερού από τις πηγές «Δρίζας» Στυμφαλίας, που είναι απαραίτητη για να ξεκινήσει η μεταφορά νερού από την Στυμφαλία προς την πόλη του Κιάτου.

-Τα έργα που θα κατασκευαστούν αφορούν την ενίσχυση της υδροδότησης της παραλιακής ζώνης του Δήμου Σικυωνίων, κατά την χρονική περίοδο από 1η Νοεμβρίοιυ έως 15 Μαρτίου εκάστου έτους. Με λίγα λόγια η ενίσχυση της υδροδότησης του Δήμου Σικυωνίων κατά τους θερινούς μήνες [Από 16 Μαρτίου έως 31 Οκτωβρίου] είναι παράνομη.

-Τι θα συμβεί σε περίπτωση που ζητηθεί η εφαρμογή των νόμιμων προϋποθέσεων που χορηγήθηκε η άδεια μεταφοράς νερού από την Στυμφαλία ;

-Φυσικά θα διακοπεί η υδροδότηση της πόλης του Κιάτου από την Στυμφαλία κατά την θερινή περίοδο και η υδροδότηση των Δημοτών θα γίνεται με νερό από τις παραλιακές γεωτρήσεις, κατάλληλο μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας.

-Τα συμπεράσματα των πολιτών και Δημοτών του Δήμου Σικυωνίων.

Νικόλας Ζαχαρόπουλος

Leave a Reply