Σήμερα το μεγάλο ντέρμπι του τοπικού Πρωταθλήματος Κορινθιας

0

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι και από το Facebook βρήκαμε ένα κείμενο φίλου της Μπάρτσα που όμως σε πολλά έχει δίκιο. Το παραθέτουμε ως έχει:

Η ώρα έφτασε πλέον και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Σε λίγες ώρες ξεκινά στο γήπεδο του συνοικισμού το μεγάλο ντέρμπυ μεταξύ του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και της ΚΟΡΙΝΘΟΥ 06. 

Από διαφορετική αφετηρία ξεκίνησαν οι δυο ομάδες στην έναρξη του πρωταθλήματος. 

Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 06 με μεγάλα όνειρα και ακριβές μεταγραφές. Μ’ ένα πρόεδρο που δεν φείδεται χρημάτων και με εντολή στον προπονητή ‘’θέλω το πρωτάθλημα’’. Κατά συνέπεια πολύ μεγάλο μπάτζετ με αποδέκτες ποδοσφαιριστές ,αλλά και διοικητικό προσωπικό. Με καλό προπονητή γνώστη του Κορινθιακού ποδοσφαίρου. Με τη στήριξη του πρώτου πολίτη του Νομού. Έχοντας όμως δύο σοβαρά μειονεκτήματα. Ο πρόεδρος παρ΄ότι είναι έξυπνος άνθρωπος δεν έχει αποφύγει την ύπαρξη αυλοκολάκων, οι οποίοι είναι βαρίδια για την ομάδα του. Όλοι τρέχουν γρήγορα δίπλα του, να του μεταφέρουν πρώτοι την ‘’είδηση’’ για να έχουν την εύνοιά του. Δυστυχώς γι΄αυτόν ζουν από την ομάδα. Δεν ζουν για την ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνά ότι ‘’όπου λαλούν πολλοί κοκόροι…άστα να πάνε’’.  Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι δεν έχει οπαδούς. Δεν λέω φιλάθλους , αλλά οπαδούς. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο χωρίς έστω ένα οπαδό. Ο πρόεδρος πιστεύει ότι θα βγάλει την ομάδα στην Γ Εθνική και θα καρπωθεί εξ οφιτσίου τους οπαδούς της ‘’ΜΠΑΡΤΣΑΣ’’. Δυστυχώς γι’ αυτόν αυτό θα παραμείνει επιθυμία του. Τρείς και ο κούκος θα είναι και του χρόνου εάν…

Ο ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  με συγκρατημένα όνειρα και κρυφό πόθο τον τίτλο. Λίγοι το πίστεψαν στην αρχή, αλλά όσο περνά ο χρόνος γίνονται περισσότεροι. Με μικρό μπάτζετ, αλλά μερικές καλές μεταγραφές. Με γενικό κουμανταδόρο τον Γιάννη Βασιλόπουλο ο οποίος θήτευσε λίγο δίπλα στον Σωτήρη Μαυρονάσιο και έμαθε να αποφεύγει τις ‘’κακοτοπιές’’. Αποφασίζει για όλα μόνος του. Αυτό έχει τους κινδύνους του, αλλά έχει και πολλά υπέρ του. Το κυριότερο: δεν έχει αυλοκόλακες που θα του πούλαγαν ‘’φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες’’. Ξεκίνησε  σχεδόν από το μηδέν και κατάφερε να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική που παλεύει όλα τα παιχνίδια. Οι ποδοσφαιριστές μπορεί στην πλειοψηφία τους να μην είναι Κορίνθιοι, όμως έχουν δέσει μεταξύ τους και μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Έχει δύο μεγάλα όπλα. Το κλουβί γήπεδο και τους οπαδούς της οι οποίοι δημιουργούν ‘’ατμόσφαιρα’’ στο γήπεδο. Αυτοί θα την ακολουθούν πάντα είτε στην Γ Εθνική ή στο τοπικό πρωτάθλημα.

Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει ο αγώνας. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Δεν χρειάζονται ούτε φουσκωτοί από τη μία μεριά, ούτε βαρελότα από μικρά παιδιά από την άλλη. Χρειάζεται πάθος και δύναμη για τη νίκη. Θα είμαστε όλοι εκεί για να χειροκροτήσουμε τον νικητή, αλλά και να στενοχωρηθούμε για τον ηττημένο. Άλλωστε είναι δύο Κορινθιακές ομάδες που τις χωρίζει ένα 90λεπτο.

Υ.Γ.1  παίζει και η ισοπαλία που σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να σκέπτονται στον ΠΑΣ.

Leave a Reply