Σημερα οι πρώτες κινητοποιήσεις των αγροτών

0

Farmers place their tractors on the side of the national road at Lefkonas, Serres, protesting about the new social insurance draft bill that the government is negotiating. Serres, Greece on January 15, 2016 / Αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην άκρη του δρόμου διαμαρτυόμενοι για το νέο ασφαλιστικό που είναι υπό διαπραγμάτευση, στον κόμβο του Λευκώνα, Σέρρρες, στις 15 Ιανουαρίου, 2016.

Η πρώτη κινητοποίηση των αγροτών είναι προγραμματισμένη για το  Σάββατο, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει προαναγγείλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου αγροτών/κτηνοτρόφων του Δήμου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης, είπε ότι αύριο στις 10 το πρωί, αγρότες της περιοχής Παιονίας θα συγκεντρωθούν στη γέφυρα του Αξιού και στις 11 θα κατευθυνθούν με τα τρακτέρ και αγροτικά τους οχήματα προς το τελωνείο των Ευζώνων, το οποίο θα αποκλείσουν συμβολικά.

Πρόσθεσε πως η διάρκεια αποκλεισμού του τελωνείου, όπου αναμένεται να φτάσουν στις 12 το μεσημέρι, θα εξαρτηθεί απο τις δυνάμεις των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση.

“Από όσα μας είπαν πέρυσι στα μπλόκα, βγαίνουν τα αντίθετα”, ανέφερε, και εξηγώντας τους λόγους της διαμαρτυρίας, μίλησε για μείωση, κατά 50%, της εξισωτικής αποζημίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό.

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν συμβολικές κινητοποιήσεις στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και ΔΕΗ, αγρότες και κτηνοτρόφοι των περιοχών Φαρσάλων, Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας και στις 15 του μηνός οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό λίγων ωρών του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη.

Σημειώνεται ότι η ολομέλεια της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα συνεδριάσει στις 17/12, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία που τα τρακτέρ θα βγουν ξανά στους δρόμους.

Απάντηση