Σήμερα η δική για τους 8μηνιτες στο δημο Κορινθιων

0

image

Σήμερα γινεται η δικη των 8μηνιτων στα δικαστήρια Κορίνθου που σύμφωνα με το νομο έπρεπε να είχε παραταθεί η σύμβαση τους για αλλο ενα χρονο.
Οι εργαζόμενοι ζητούν να εκδικαστεί μόνο η επαναπρόσληψη τους σε πρώτο χρόνο και επιφυλάσσονται για τη διεκδίκηση αποζημίωσης για τη μη ανανέωση της σύμβασης.
Η υπερασπίστηκε γραμμή θέτει ζήτημα αντισυνταγματικότητας του νόμου που προβλέπει την επαναπρόσληψη τους.
Ο δικηγόρος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θέτει ζήτημα σύγκρουσης δικαιωμάτων των νεοπροσληφθεντων 46 έναντι αυτών που ήδη έχουν δουλέψει 8 μήνες.
Απο τη μεριά των 8μηνιτων λένε πως σύμφωνα με το νομο νέες προσλήψεις έπρεπε να γίνουν μονο για την κάλυψη θέσεων που δε θα καλύπτονταν απο ήδη εργαζόμενους.
Στην κατάθεση του ένας εκ των εργαζομένων είπε πως δεν είναι όλοι επιδοτούμενοι απο τον ΟΑΕΔ και έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα τους να υπάρξει παράταση των συμβάσεων τους.
Η υπεράσπιση επικαλέστηκε πως και αυτοί που προσλήφθηκαν έχουν οικονομικά προβλήματα και πως εκ των προτέρων ήξεραν πως η σύμβαση είναι 8μήνη.
Ο δήμαρχος Κορινθίων επικαλέστηκε στενότητα χρημάτων λόγω των μνημονίων και πως για φέτος δεν προγραμματίζουν πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού.
Παράλληλα επικαλέστηκε πως με το νομο θα έπρεπε να λαμβάνονται υπ’όψιν και οι έξτρα δαπάνες από αυτην την 12μηνη παράταση της σύμβασης. Παραδέχτηκε πως είχε γνώση αρχές του 16 για το νομο και εκεί έγινε παρέμβαση του δικηγόρου με το κείμενο του νόμου για να το διαβάσει ο δήμαρχος στο δικαστήριο όπου λέει ποιος αναλαμβάνει το κοστος.
Επιμενει στην αντισυνταγματικότητα του νόμου λέγοντας πως ο Δήμος καθοριζει την πολιτική του με βάση τη δική του τακτική και όχι με βάση τις ορέξεις της κάθε κυβέρνησης.

Απάντηση