Σημαντικές ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμός που χρειάζεστε στο σπίτι

0

Κάθε σπίτι πρέπει να έχει ορισμένες ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμό. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν δίνουμε την απαραίτητη βάση σε αυτό. Μπορεί και εσείς με τη σειρά σας να σκέφτεστε ότι δεν υπάρχει λόγος να επενδύσετε σε ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα, καθώς δεν είναι και πολύ πιθανό να υπάρξει ποτέ κάποια περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν μπορείτε να γνωρίζετε πότε θα προκύψει κάτι, γι’ αυτό και πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

Εδώ θα δούμε ορισμένα βασικά πράγματα τα οποία θα ήταν καλό να έχετε στο σπίτι.

  1. Κουτί πρώτων βοηθειών

Ένα κουτί πρώτων βοηθειών είναι, φυσικά, απαραίτητο για κάθε σπίτι (και κάθε άλλο χώρο, εδώ που τα λέμε). Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα έτοιμο κουτί ή να δημιουργήσετε το δικό σας. Είναι σημαντικό να περιέχει προμήθειες όπως γάζες, οινόπνευμα, επιθέματα, κομπρέσες, γάντια και ό,τι άλλο χρειάζεται για να παρέχετε τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που προκύψει κάποια ανάγκη.

  1. Φάρμακα

Τα πιο απλά φάρμακα που μπορείτε να έχετε είναι αυτά που καταπολεμούν τον πόνο και το κρύωμα. Κατά τα άλλα, πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε άλλου είδους φάρμακα. Εξάλλου, ορισμένα από αυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε μόνο με συνταγή γιατρού.

  1. Πιεσόμετρο

Ειδικά αν έχει διαγνωστεί ότι κάποιος στο σπίτι πάσχει από υπέρταση, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διαθέσιμο ένα πιεσόμετρο. Έτσι, θα μπορεί να κάνει τακτικές μετρήσεις, να τις σημειώνει, να ενημερώνει τον γιατρό του και να παίρνει σωστά τα φάρμακά του. Υπάρχουν διαφορετικά είδη πιεσόμετρων, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να βρείτε κάτι που σας εξυπηρετεί.

  1. Οξύμετρο

Όπως το πιεσόμετρο, έτσι και το οξύμετρο είναι ένα σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο. Το οξύμετρο μετρά τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα και ο γιατρός μπορεί να προτείνει τακτικές μετρήσεις σε διάφορες περιπτώσεις. Κυρίως χρησιμεύει σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την καρδιά, τους πνεύμονες και που γενικότερα αντιμετωπίζουν παθήσεις που επηρεάζουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα. Και αυτό, λοιπόν, χρησιμεύει στο να παρακολουθούν τα άτομα την πορεία της υγείας τους.

  1. Θερμόμετρο

Είναι τόσο βασικό που μπορεί ακόμη και να το ξεχνάμε. Μπορεί να κρατάμε μη λειτουργικά θερμόμετρα και να μην φροντίζουμε να τα αλλάζουμε. Ακόμη και αν δεν αρρωσταίνετε τόσο συχνά, το θερμόμετρο είναι ένα εργαλείο που σίγουρα πρέπει να έχετε για να μπορείτε να ξέρετε πάντα ποια είναι η κατάστασή σας αν αρρωστήσετε.

Αυτά είναι ορισμένα από τα πιο βασικά πράγματα που πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι σας. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμη, είναι μια καλή στιγμή να οργανώσετε ένα ντουλάπι με ιατρικές προμήθειες.

Leave a Reply