Σφυροκόπημα από την Εκκλησία κατά Βελόπουλου για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού

0

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Αυτά είναι ανοησίες, δεν ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα – Ηγούμενος Μονής Διονυσίου στο Αγιον Ορος: Δεν υπάρχει καμία επικύρωση της Εκκλησίας οτι είναι κείμενο αυθεντικό – Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας: Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά Χριστό – «Άδειασμα» και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Δημόσια θέση για τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού παίρνει η Εκκλησία φωτογραφίζοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας είπε Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο ενώ με αποκλειστική δήλωσή του στο protothema.gr ο Ηγούμενος της Μονής Διονυσίου Πέτρος, από την οποία υποτίθεται ότι προέρχεται το αποκαλούμενο χειρόγραφο του Χριστού, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για ύπαρξη αυθεντικής επιστολής, κάνοντας λόγο για ψευδεπίγραφες επιστολές.

Σε αποκλειστική δήλωση του στο protothema.gr και ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος “αδειάζει” αυτούς που επικαλούνται επιστολές του Χριστού λέγοντας «αυτά είναι ανοησίες. Δεν υφίστανται τέτοιες επιστολές και δεν έχουν καμία αξιοπιστία όσα λέγονται ούτε και ανταποκρίνονται σε καμία πραγματικότητα»

«Όποιος εμπορεύεται ή καπηλεύεται ιερά κειμήλια και μυθώδεις διηγήσεις του Χριστού, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, δεν ανήκει στο πλήρωμα της Εκκλησίας» τόνισε το πρωί της Κυριακής ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ο οποίος υπάγεται ευθέως στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο καθώς η Μονή Βλατάδων στην οποία λειτουργεί είναι η μία από τις τρεις πατριαρχικές μονές της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη. Η αναφορά αφορά ευθέως τον πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκο Βελόπουλο και τις ψεύτικες επιστολές του Χριστού τις οποίες ο εν λόγω πολιτικός πουλούσε μέχρι πρότινος στις τηλεοπτικές του εκπομπές.

Η παρέμβαση του κ. Νικηφόρου η οποία δεν μπορεί βέβαια να έγινε χωρίς συννενόηση με το Φανάρι ήταν ιδιαιτέρως επικριτική. «Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά» είπε ο κ. Νικηφόρος και φωτογραφίζοντας ευθέως τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης πρόσθεσε: «Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας».

πηγη

Leave a Reply