“Σφάχτηκαν” για την ΕΡΤ – Μητρόπουλος: Μην βασανίζετε άλλο Τσακνή και Ταγματάρχη – Κωνσταντοπούλου: “Τους φέραμε και καφέ”

0

balafas_mitropoulos_zoe708

H ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του Προέδρου και του Διευθυνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ εξελίχθηκε σε μία εμφύλια αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο λόγος για την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον αντιπρόεδρο του Σώματος, Αλέξη Μητρόπουλο. Ο δεύτερος στην παρέμβασή του εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τόσο την κα Κωνσταντοπούλου όσο και άλλους βουλευτές πως στην ουσία βασανίζουν τόσο τον κ. Τσακνή που είναι ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΡΤ όσο και τον κ. Ταγματάρχη που είναι η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή και ήταν συνεχείς οι παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα ο κ. Μητρόπουλος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε πως οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν μία μακρόχρονη επαγγελματική ιστορία και δεν είναι δυνατόν να υποβάλλονται σε τέτοιου είδους βασανιστικές ερωτήσεις, γεγονός που τους προσβάλλει και τους εξαντλεί κιόλας.

O κ. Μητρόπουλος δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας των συγκεκριμένων προσώπων και συνέχισε τις αιχμές, λέγοντας πως δεν “είμαστε ανακριτική επιτροπή. Δεχθήκατε και αναξιοπρεπείς ερωτήσεις, δεν οφείλατε να απαντήσετε, εφόσον ο υπουργός και ο πρωθυπουργός σας εισηγήθηκαν, εμείς…”.

Φυσικά οι αιχμές του κ. Μητρόπουλου δεν μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες από την κα Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, όταν τελείωσε ο κ. Μητρόπουλος σηκώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα, αλλά όταν άκουσε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να του απαντάει, επέστρεψε και ξανακάθισε στο έδρανό του.

Η κα Κωνσταντοπούλου έσπευσε να δηλώσει πως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι ανακριτική επιτροπή και πως τα μέλη της έχουν ευθύνη να ασκήσουν το καθήκον τους, ενώ επεσήμανε πως η ίδια δεν διαπίστωσε μη κοινοβουλευτική ή αναξιοπρεπή άσκηση καθηκόντων.

Ο κ. Μητρόπουλος σήκωσε ξανά όμως το γάντι και επανέλαβε τα περί βασανιστικής διαγωνιστικής διαδικασίας και σημείωσε πως από τη στιγμή που υπάρχει η εισήγηση της κυβέρνησης, η θέση των βουλευτών είναι να εκφράσουν τη γνώμη και να κρίνουν τις εξαγγελίες τους. Ωστόσο, είπε πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομή, ιστορία, οικογένεια και πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να “τους βασανίζουμε”.

Μάλιστα, θύμισε με έμμεσο τρόπο στην κα Κωνσταντοπούλου πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα τα εμπιστεύεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ παρότρυνε και την Πρόεδρο της Βουλής να μην αναφερθεί ξανά στο θέμα.

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος έκανε και μία δήλωση που θα συζητηθεί, καθώς είπε πως “δεν ξέρει πόσο ακόμα θα είναι αντιπρόεδρος της Βουλής.

Φυσικά, η κα Κωνσταντοπούλου δεν άκουσε τον κ. Μητρόπουλο και απάντησε, λέγοντας και εκείνη πως όσο παραμένει Πρόεδρος της Βουλής θα ακολουθείτε η διαδικασία που τηρείτε σε αυτές τις περιπτώσεις.

Και μάλιστα και εκείνη με τη σειρά της κάλεσε τον κ. Μητρόπουλο να μην επαναλάβει τα περί βασανισμού λέγοντας την απίστευτη ατάκα πως απόδειξη πως δεν τους βασανίζουν είναι πως τους προσέφεραν και καφέ.

Leave a Reply