ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 17-12 !!!!!!!

0

Ακόμα και ημερομηνίες εντός του Δεκεμβρίου φαίνεται ότι εξετάζει η κυβέρνηση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος όχι μόνο έχουν συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και δέχονται σχετικές εισηγήσεις παρά τις αρχικές σκέψεις για επίσπευση των διαδικασιών αλλά τον Ιανουάριο με επικρατέστερες ημερομηνίες αυτές στις 12, 17 και 22 Ιανουαρίου.

Το αποψινό Eurogroup θεωρείται κρίσιμο και για τις εξελίξεις ως προς την προεδρική εκλογή καθώς επίσης και η συνάντηση Βενιζέλου – Σόιμπλε πιθανότατα την Τετάρτη στο Βερολίνο. Πάντως εκτιμάται πως μέχρι την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο ως προς τις διαδικασίες, ενώ εάν αποφασιστεί η προεδρική εκλογή να γίνει τον Δεκέμβριο δεν αποκλείεται να μην κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα.

Όπως όλα δείχνουν πρόθεση των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι πρώτα να προχωρήσουν οι διαδικασίες για εκλογή Προέδρου και στη συνέχεια το νομοθετικό έργο που θα συνδέεται με την αξιολόγηση από την τρόικα.

Leave a Reply