Σεμινάριο για το μουσικό θέατρο με τον Αλέξη Πρίφτη

0

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα σε συνεργασία με το μαέστρο και ενορχηστρωτή Αλέξιο Πρίφτη οργανώνουν μια σειρά από μαθήματα και σεμινάρια σε σχέση με το μουσικό θέατρο.

Θεωρείται ότι είναι το πιο δύσκολο είδος θεάτρου αφού συνδυάζει το τραγούδι με τη μουσική και το χορό.

Στόχος αυτών των μαθημάτων / σεμιναρίων είναι να διδάξει, να αναλύσει και να εξηγήσει το πανέμορφο αυτό είδος θεάτρου, τη δομή και τη φόρμα του και να εμβαθύνει στα διάφορα μουσικά στυλ αλλά και στον τρόπο εκτέλεσής τους.

Το πρώτο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18.00 έχει θέμα τη ζωή και το έργο του συνθέτη Andrew Lloyd Webber.

Από πολλούς θεωρείται ότι είναι ο καλύτερος συνθέτης στην ιστορία του μουσικού θεάτρου με επιτυχίες όπως τα έργα Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, The Phantom of the Opera και πολλά ακόμα.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα σεμινάρια σχετικά με το μουσικό θέατρο – οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν – και βασικός στόχος του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος είναι να ετοιμάσει μια συναυλία με ρεπερτόριο από το μουσικό θέατρο το καλοκαίρι του 2021 με τις μαθητικές και καλλιτεχνικές δυνάμεις του Ιδρύματος.
Προσκαλούμε όλες τις θεατρικές και χορογραφικές ομάδες της πόλης μας σε αυτήν την σημαντική για όλους εκδήλωση!

Απάντηση