Σε κλίμα εθνικής συνεννόησης η συνάντηση Τσίπρα – Βενιζέλου

0

Sooc

Για τα εθνικά θέματα ενημέρωσε για δυο ώρες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα

“Ενημερώθηκα για θέματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία πρέπει να μένουν έξω από το πλασίο της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

“Ήταν εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της κυπριακής δημοκρατίας με το μπαρμπαρός εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι αποτελεί μείζονα πρόκληση και να απομακρυνθεί, για να οδηγηθούμε ξανά σε μια διαδικασία διαλόγου για την επίλυση του κυπριακού. Με ενημέρωσε ο κ. Βενιζέλος για κάποιους λεπτούς  χειρισμούς

που δεν μπορώ να πω δημόσια και καταθέσαμε και τις δικές μας προτάσεις”, συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του ανωτάτου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι εξέφρασε τους προβληματισμούς του οι οποίοι έχουν να κάνουν όχι με την  ουσία των εργασιών αλλά, όπως είπε, με τη χρονική συγκυρία δεδομένης της παραβίασης του διεθνούς δικαίου. “Χρειάζεται εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός ψυχραιμία και νηφαλιότητα”, κατέληξε.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σε κλίμα εθνικής συνεννόησης και πρόσθεσε: “Πρέπει να υπάρχει ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο σε περίοδο πολλαπλών κρίσεων με εθνικά θέματα ανοιχτά. Πρέπει να φροντίζουμε για την αποκλιμάκωση. Χρειάζεται συναντίληψη. Νομίζω πως η συνάντησή μου με τον κ. Τσίπρα βοήθησε προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία κάθε σπιτιού και κάθε επιχείρησης για την οικονομία, αλλά υπάρχουν και τα εθνικά θέματα”, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

 

Leave a Reply