Σε «καραντίνα» η Disney λόγω ιλαράς!

0

Σε «καραντίνα» η Disney λόγω ιλαράς!Μπορεί να είναι ένα από τα πιο χαρούμενα μέρη στη γη, όμως δεν σημαίνει πως δεν… «ασθενεί» σε κάποιες περιπτώσεις.
Αυτή τη φορά στο μεγάλο πάρκο της Disney στην Καλιφόρνια εντοπίστηκαν κρούσματα ιλαράς και πλέον οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούν τις ευπαθείς ομάδες και τους πολίτες που για κάποιο λόγο δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, να παραμείνουν μακριά από τον κόσμο των παραμυθιών.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι «απαγορεύεται η είσοδος» σε μωρά κάτω του ενός έτους και όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

«Εντοπίστηκαν μέσα σε δυόμιση εβδομάδες όσα κρούσματα είχαμε πέρυσι όλη τη χρονιά», λέει ο επιδημιολόγος δρ Τσάβες της Καλιφόρνια. «Κατά τη διάρκεια αυτού του ξεσπάσματος της επιδημίας, αναμένουμε και άλλα», συμπληρώνει.

Ο ιός της ιλαράς θεωρείται από τους πιο εύκολα μεταδιδόμενους, καθώς «κολλάει» μέσω του αέρα και παραμένει σε ένα κλειστό δωμάτιο, ακόμα και αφού έχει φύγει ο φορέας. Μεταδίδεται επίσης πριν εκδηλωθεί στον  ασθενή, γεγονός που σημαίνει πως αυτός που πρόκειται να ασθενήσει δεν το γνωρίζει και δεν παίρνει μέτρα προφύλαξης.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως πριν ακόμα παρουσιαστούν τα κόκκινα εξανθήματα, ο μέσος ασθενής έχει προλάβει να μεταδώσει την ασθένεια σε 11 έως 18 ανθρώπους!

Πέντε εργαζόμενοι της Disney έχουν ήδη κολλήσει, ενώ ο οργανισμός παρακολουθεί στενά ακόμα 100 που ήρθαν σε οποιαδήποτε επαφή μαζί τους.

Leave a Reply