Σε επιφυλακή για δεύτερο βράδυ

0

Σε επιφυλακή για δεύτερο βράδυ

Παραμένει σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού αναμένεται να χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες

Αν και το πρώτο βράδυ της κακοκαιρίας που περίμεναν οι μετεωρολόγοι πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πολίτες και υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή και για το επόμενο 24ωρο, καθώς το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων παραμένει σε ισχύ.

Η νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από απόψε το βράδυ, και πάλι από τα νοτιοδυτικά και θα επηρρεάσει την Πελοπόννησο, το Μυρτώο πέλαγος και τον Σαρωνικό. Τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν και την Αττική.

Κατά κύριο λόγο, όπως αναφέρεται στα δελτία της μετεωρολογικής υπηρεσίας, τα φαινομενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα και θα επηρρεάσουν κυρίως τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες και στις υπόλοιπες περιοχές, αλλά σαφώς τα φαινομενα θα είναι ηπιότερα και σε ένταση και σε έκταση.

Οι περιοχές στις οποίες θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα το βράδυ του Σαββάτου σύμφωνα με τις προβλέψεις, είναι η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Σαμοθράκη, η Θάσος, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος, η Κως, η Ρόδος, το Καστελλόριζο και περιοχές της ανατολικής Κρήτης όπως ο Άγιος Νικόλαος.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ αλλά στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 19 με 20 βαθμούς και στα νησιά από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Leave a Reply