Σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής – Δεν έφτασε σε κανένα αποτέλεσμα το Eurogroup! Πολύ σκληρή η Μέρκελ – Αφήνει ελπίδες ο Ολάντ

0

ImageHandler (52)

Μέρκελ: Χάθηκε η εμπιστοσύνη – Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ, αλλά δεν τίθεται θέμα προσωρινού Grexit – Γιούνκερ: Θα πολεμήσω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο – Σουλτς: Δεν είναι μια ακόμη Σύνοδος, αποφασίζουμε για το μέλλον της Ευρώπης

Σε ιδιαίτερα σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, το απόγευμα της Κυριακής.

Η κυρία Μέρκελ είπε πως από με βάση όσα γνωρίζει το Eurogroup δεν είναι σε θέση να δώσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ένα και μοναδικό έγγραφο κάτι που, όπως τόνισε, δεν την εκπλήσσει.

«Δεν με εκπλήσσει, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, έχει χαθεί κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα. Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι οι σημερινές διαπραγματεύσεις θα είναι πολύ δύσκολες.

«Δεν θα έχουμε συμφωνία για να έχουμε συμφωνία», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «πρέπει να δούμε τα υπέρ και τα κατά και πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες».

Ολάντ: Το θέμα είναι εντός ή εκτός ευρώ 

Από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ προσπάθησε να φανεί περισσότερο αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας πως η Γαλλία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Όπως ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, οι ηγέτες της ευρωζώνης θα εξετάσουν σήμερα κατά πόσο η Ελλάδα θα είναι αύριο στην ευρωζώνη.

«Πρέπει να σηματοδοτήσουμε την έννοια της Ευρώπης και ποια είναι τα συμφέροντά μας, τι έχουμε από κοινού», ανέφερε, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει προσωρινό ή όχι grexit», απαντώντας ουσιαστικά στη γερμανική πλευρά και στα σχέδια Σόιμπλε για πενταετές έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

«Είτε θα μιλήσουμε για Ελλάδα εντός ευρωζώνης είτε για Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Αλλά δεν το θέλουμε αυτό. Χρειάζεται μια κοινή έννοια και αντίληψη», ανέφερε και κάλεσε την Ελλάδα να καταβάλλει προσπάθειες και να αποδείξει ότι είναι ικανή να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ΕΕ να βοηθήσει την Ελλάδα.

Leave a Reply