Σε έξαρση η γρίπη: 12 οι νεκροί – 22 σε ΜΕΘ

0

Σε έξαρση η γρίπη: 12 οι νεκροί - 22 σε ΜΕΘ

Η ανοδική κυκλοφορία της εποχικής γρίπης επιβεβαιώνει τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ που έκαναν λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο

Ανεβαίνει συνεχώς το κύμα της γρίπης, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών και των ασθενών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στη χώρα μας.

Την τελευταία εβδομάδα έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, εντός ή εκτός ΜΕΘ, λόγω επιπλοκών που παρουσίασαν μετά τη νόσησή τους με τους ιούς της γρίπης.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται μέχρι σήμερα στα 12, ενώ δραματικός είναι ο απολογισμός σε βαριά περιστατικά που χρειάζονται αντιμετώπιση σε ΜΕΘ: 22 ασθενείς βρίσκονται συνολικά σε Εντατικές, δίνοντας τη μάχη τους με τις επιπλοκές της νόσου.

Συνολικά 42 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, εκ των οποίων οι 38 τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Η ανοδική κυκλοφορία της εποχικής γρίπης επιβεβαιώνει τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ που έκαναν λόγο για ένα δύσκολο τρίμηνο, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο, με μεγάλη κυκλοφορία των ιών της γρίπης, και ιδίως του Α(Η3Ν2), που αναμένεται να εκτονωθεί περίπου το Πάσχα.

Leave a Reply