Σε διαβούλευση οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο

0

1

Σε διαδικασία διαβούλευσης τίθεται από σήμερα, Παρασκευή, από το υπουργείο Εσωτερικών η κυβερνητική πρόταση για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο.

Η κυβερνητική πρόταση για την οποία ανα μένονται ανακοινώσεις σήμερα, Παρασκευή, θα αφορά δύο αλλαγές σε σχέση με τον ισχύοντα σήμερα εκλογικό νόμο: την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και τη χορήγηση δικαιώματος ψήφου από τα 17.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται από κυβερνητικά στελέχη ως το κόμμα στο οποίο θα αναπτυχθούν εσωτερικά οι μεγαλύτερες πιέσεις για υπερψήφιση του νομοσχεδίου, αφού είχε καταθέσει παρεμφερή πρόταση για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Ήδη από την κυβέρνηση έσπευσαν να προαναγγείλουν τη σκληρή κριτική που θα ασκήσουν προς τη Χαριλάου Τρικούπη εάν το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιηθεί.

Η στάση που θα υιοθετήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού είναι επίσης ένα ζήτημα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ταχθεί κατά της στήριξης της κυβερνητικής πρότασης, ωστόσο στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι θα δεχθεί και αυτός πιέσεις από μερίδα βουλευτών του για αλλαγή στάσης. Στην κυβέρνηση δεν έχουν εγκαταλείψει τις ελπίδες τους ακόμα και για το ΚΚΕ, παρά τη σταθερή θέση του Περισσού για κατάργηση του ορίου 3% για είσοδο στη Βουλή.

πηγη

Leave a Reply