Σε αναστολή τα πρωταθλήματα μετά από επίθεση στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Μπίκα

0

Η εμπρηστική επίθεση σε βάρος της οικίας του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργου Μπίκα, στη Χαλκιδική, ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία προχωρά στην αναστολή όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ομοσπονδία, επισημαίνεται ότι η απόφαση θα επανεξεταστεί μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το σπίτι του αρχιδιαιτητή. Η απόφαση για την αναστολή των πρωταθλημάτων ελήφθη σε συνεννόηση με τον εκπρόσωπο της FIFA και της UEFA στην Ελλάδα, Κώστα Κουτσοκούμνη.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Το μέλος της ΠΔΕ της ΕΠΟ και Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Γιώργος Μπίκας κατάγγειλε σήμερα την καταστροφή της οικίας του στη Χαλκιδική από ύποπτη πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της την αναστολή της διεξαγωγής όλων των εθνικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μέχρι την ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνας των αιτίων της πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οπότε και θα επανεξετάσει την στάση της.

Η ΠΔΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον κ. Γεώργιο Μπίκα, τον οποίο και θα στηρίξει με κάθε τρόπο. Η ΠΔΕ ενημέρωσε για την απόφασή της αυτή τον εκπρόσωπο των FIFA/UEFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τις FIFA και UEFA».

Η φωτιά που έκαψε το σπίτι του Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική μπήκε την ώρα που εκείνος απουσίαζε για να μετάσχει σε σύσκεψη της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ.

Ολυμπιακός: «Καταδικαστέα ενέργεια που είχε στόχο τη διακοπή»
Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε το σπίτι του Γιώργου Μπίκα εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, επισημαίνοντας πως η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος ζημιώνει περισσότερο τον Ολυμπιακό που είναι πρωτοπόρος της βαθμολογίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει απερίφραστα την εγκληματική ενέργεια στο σπίτι του κ. Μπίκα.

Μια ενέργεια η οποία έχει προφανέστατο στόχο το να προκαλέσει ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και ταυτόχρονα τη διακοπή του Πρωταθλήματος.

Προφανέστατα η ενέργεια αυτή έχει διαταχθεί και εκτελεστεί από το παρακράτος του ποδοσφαίρου που λειτουργεί ανεξέλεγκτα και αποτελεί την πραγματική «εγκληματική οργάνωση» που τρώει τα σωθικά του.

Μπίκας, Καλύβας, Τσαχειλίδης, Βασσάρας, Κύρκος, Κύζας, Σωμαρακάκης, Ζωγράφος (και πόσοι ακόμα) από το χώρο της διαιτησίας έχουν γίνει στόχοι αυτού του κυκλώματος που έχει φτάσει μέχρι την απόπειρα δολοφονίας.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επιλέγεται να γίνει αυτή η πράξη. Προφανώς έχει σχέση με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος.

Περισσότερο από όλους, από αυτή τη νέα ανωμαλία στο ποδόσφαιρο και στο Πρωτάθλημα μας, ζημιώνεται -και πάλι- ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είναι πρωτοπόρος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά και δείχνει την αξία του στο γήπεδο, ασχέτως με το ποιός σφυρίζει και ποιός τον ορίζει.

Περισσότερο από όλους, από αυτή την εξέλιξη, θίγεται η ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη, που είναι ο πραγματικός πρέσβης του ποδοσφαίρου μας και που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βγαίνει το Πρωτάθλημα από την κανονικότητα και να γινόμαστε και πάλι αντικείμενο χλευασμού σε όλη την Ευρώπη.

Καλούμε την κυβέρνηση να φτάσει στους εντολείς αυτής της πράξης και μαζί με την Επιτροπή Εξομάλυνσης να θωρακίσει το ποδόσφαιρο απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Δεν μπορεί μια κοινωνία χιλιάδων ανθρώπων και εργαζομένων και ομάδες στις οποίες επενδύονται εκατομμύρια να καταστρέφονται, κάθε φορά που η πραγματική εγκληματική οργάνωση του ποδοσφαίρου θα αποφασίζει ένα τέτοιο χτύπημα.

Σε καμία περίπτωση το Πρωτάθλημα δεν πρέπει να σταματήσει, σε καμία περίπτωση το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να γονατίσει και να ηττηθεί μπροστά σε τέτοιες πρακτικές».

ΠΑΟΚ: «Καμία υποχώρηση»
Με μία λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε θέση για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα και την επ’ αόριστον αναβολή όλων των πρωταθλημάτων. Σε αυτή κάνει λόγο για «οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο» και υπερτονίζει πως δε θα πρέπει να υπάρξει καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία.

Αναλυτική, η θέση του δικεφάλου του βορρά:

«Είναι σοκαριστικό πως το οργανωμένο έγκλημα του ποδοσφαίρου όχι μόνο παραμένει στο χώρο, αλλά προβαίνει και σε επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές ενέργειες. Πότε επιτέλους οι δυνάμεις της νομιμότητας θα επιλέξουν την μετωπική μαζί τους; πόσο θα ανέχονται να άγονται από τον υπόκοσμο η Ελληνική Κυβέρνηση και η ΦΙΦΑ; Καμία υποχώρηση απέναντι στη Μαφία, μόνο ένα ισχυρό μέτωπο αντεπίθεσης από όλους μας, μέχρι την πλήρη αποχώρηση και του τελευταίου εγκληματία».

ΑΕΚ: «Να επισπεύσει η Πολιτεία τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης»
Από την πλευρά της η ΑΕΚ καλεί την Πολιτεία να εφαρμόσει άμεσα τους νόμους ώστε να φύγει από το ελληνικό ποδόσφαιρο η «Καμόρα», που όπως τονίζεται λειτουργεί με τα τελευταία μέσα τα οποία της έχουν απομείνει.

Η επίσημη θέση της ΑΕΚ:

«Η Καμόρα του ελληνικού ποδοσφαίρου επέστρεψε με νέο –εντός λίγων ημερών- χτύπημα και επαναλαμβάνει αυτό που από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε επισημάνει. Δίνει τη μάχη -με όσα μέσα της έχουν απομείνει- για την επικράτηση της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος της προσπάθειας εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το σύστημα και τα φερέφωνά του αντιστέκονται σθεναρά νομίζοντας βλακωδώς ότι έχουν δημιουργήσει δήθεν άλλοθι, ενώ την ίδια ώρα στοχοποιούν -μέσω του φιλικού Τύπου- συστηματικά τα θύματά τους.

Την ώρα που οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA μπορούν πλέον -έχοντας την πλήρη ευθύνη και τον έλεγχο της κατάστασης- να καταλάβουν χειροπιαστά ποια είναι η καρδιά αυτού του συστήματος, που τόσα χρόνια κρατάει σιδηροδέσμιο προς όφελός του το ελληνικό ποδόσφαιρο, η ελληνική Πολιτεία καλείται να επισπεύσει τις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης.
Οι αναβολές δεν εξυπηρετούν κανέναν, γενναίες αποφάσεις χρειάζονται για να επικρατήσουν οι νόμοι του ελληνικού Κράτους και οι κανονισμοί της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης που επί τόσα χρόνια λυμαίνεται το ποδόσφαιρό μας»

Παναθηναϊκός: «Η δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση»
Από πλευράς Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής υπήρξε η τοποθέτηση του Χρήστου Παναγόπουλου, κορυφαίου διοικητικού στελέχους των πράσινων ο οποίος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM τόνισε:

«Από προχθές είχαν σταλεί τα πρώτα μηνύματα της Εγκληματικής Οργάνωσης. Υπήρξαν και πολλά δημοσιεύματα του Τύπου τον προηγούμενο καιρό, που οδηγούσαν σε βιαιοπραγίες. Το σημερινό ξεπερνάει κάθε φαντασία και κάθε όριο. Είναι σαν να ζούμε σε μαφιόζικη ταινία. Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Για το ποδόσφαιρο μιλάμε, δεν μιλάμε για πόλεμο μαφίας. Αν είναι να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στη δικαιοσύνη με την εγκληματική οργάνωση και όλες τις δράσεις όσων έχουν εμπλακεί και έχουν σαπίσει το ποδόσφαιρο. Όταν αυτά οριστικά διαλευκανθούν, ώστε όλοι να είναι αθώοι και να ξεκινήσουμε από το μηδέν, να αρχίσει πάλι το ποδόσφαιρο. Όσο αυτό χρειαστεί… Αν δεν καθαρίσει στην δικαιοσύνη η αμαρτία του ποδοσφαίρου, για να δούμε ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει, δεν μπορούμε να παίζουμε ποδόσφαιρο.

Ας αρχίσει το πρωτάθλημα ξανά το 2020. Μπορεί η Πολιτεία να θέλει να επιταχύνει με μέτρα τη διαδικασία, γιατί υπάρχει μια κατάσταση που ξεπερνάει την φαντασία. Δεν θέλω να χαρακτηρίσω χώρες και περιοχές, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες χώρες και περιοχές που γίνονται αυτά. Είτε προς την Δύση και κάτω δυτικά από εμάς, είτε ανατολικά μας, σε κάτι βουνά. Αυτό θα γίνουμε; Ή θα παίζουμε ποδόσφαιρο; Ο Παναθηναϊκός φωνάζει χρόνια γι’ αυτά, απλώς τώρα έρχεται η πράξη και τα φέρνει μπροστά με τον χειρότερο τρόπο και τον επιβεβαιώνει. Δυστυχώς. Και μάλιστα, όλα αυτά γίνονται με παρουσία των FΙFA και UEFA, που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή και την Πολιτεία να συνδράμει σε αυτό. Και έρχονται απαντήσεις είτε από τα ανατολικά της Ευρώπης, είτε από τα δυτικά της Αφρικής ή τα νότια της Αμερικής.

Αυτή είναι η ιστορία; Ε, λοιπόν, όχι, να μην παίξουμε ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο έτσι. Η Πολιτεία πρέπει να επιταχύνει τις διαδικασίες να διαλευκάνει όλες τις υποθέσεις και να αποδοθούν όλοι αθώοι στην κοινωνία. Αλλιώς δεν μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Μιλάμε για ένα μαζικό λαϊκό άθλημα που δε πρέπει να παίζεται σε συνθήκες Ανατολικής Ευρώπης ή Νότιας Αμερικής, γιατί θα έχουμε θύματα. Μιλάμε για την χαρά του ανθρώπου όχι για πόλεμο συμμοριών. Είναι δυνατόν να παίζουμε ποδόσφαιρο σε αυτές τις συνθήκες; Να κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτε και να παίξουμε ποδόσφαιρο; Τους προειδοποίησε η ανώτατη αρχή του ποδοσφαίρου, που έχει άλλη αντίληψη για το ποδόσφαιρο, ότι θα το διακόψει, αλλά κάποιοι συνεχίζουν. Έκαψαν το σπίτι του ανθρώπου και εμείς μιλάμε για ποιο πράγμα; Για Κολομβία; Τι γίνεται εδώ πέρα; Θα πάνε να μείνουν σε κανέν�� βουνό μέχρι να γίνει αυτό που θέλουν; Έχουμε ξεφύγει τελείως, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, να συνεχιστεί».

Απάντηση