Σε αγώνα μποξ μετατράπηκε το ΠΑΣ Κλένια – Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

0

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της ομάδας ΠΡΟΟΔΟΣ Αγίου Βασιλείου
μετά τον αγώνα ΠΑΣ Κλένια – Πρόοδος Αγ. Βασιλείου 0 : 0
που διεξήχθη την Κυριακή 17 Οκτωβρίου το απόγευμα στο γήπεδο της Κλένιας
για την 4η Αγωνιστική της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Κορινθίας.

Με αίσθημα ευθύνης στους ανθρώπους που μας συνεπικουρούν ηθικά αλλά και οικονομικά, στους υποστηρικτές της ομάδας μας αλλά και όλους τους υγιείς φιλάθλους που «ξοδεύουν» ένα δίωρο την εβδομάδα για να πάνε στο γήπεδο, αισθανόμαστε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε για όσα θλιβερά εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Κλένιας την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021.

Θεωρούμε απαράδεκτο εν έτει 2021 ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, ακόμα και γειτονικό ντέρμπι με ιδιαίτερες συνθήκες, να μετατρέπεται σε αγώνα πυγμαχίας εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Επιλέξαμε το μεσημέρι της Κυριακής να μεταβούμε σε ένα γνώριμο χωριό, γεμάτο φίλους και συγγενείς και εντέλει να αποχωρήσουμε εν μέσω ύβρεων και προπηλακισμών.

Είναι σαφές πως η ευθύνη για τη φαρσοκωμωδία αυτή είναι δισυπόστατη. Αφενός, ο διαιτητής Β. επέλεξε να παίξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου την ώρα που μπροστά στα μάτια του κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών μας. Το μόνο που ήξερε να κάνουν ήταν να αποβάλει απευθείας τον παίκτη μας Χ.Π , ο οποίος απώθησε αυτούς που του είχαν επιτεθεί. Αλήθεια, πώς θα αντιδρούσατε, εάν ο 17χρονος γιος ήταν πεσμένος στο έδαφος και ένας όχλος από πάνω του τον χτυπούσε και τον καθύβριζε;

Αφετέρου, βασικός υπεύθυνος για το ότι τα επεισόδια εκτραχύνθηκαν ήταν ο προπονητής του σωματείου της Κλένιας, Ρ. Δ. Ο συγκεκριμένος κύριος επέλεξε να υπερβεί τα εσκαμμένα και να εισέλθει εν εξάλλω στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να γρονθοκοπήσει τον αρχηγό της ομάδας μας, Κουτσούκο Αναστάσιο. Μας προκαλεί απέχθεια αλλά και θλίψη το γεγονός ότι είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την αθλητική ανατροφή νεαρών παιδιών αλλά και για τη διάπλαση του χαρακτήρα τους. Απέδειξε όμως πως το αύριο του τόπου μας έχει εναποθέσει τις ελπίδες του σε έναν άνθρωπο, ο οποίος εξελίχθηκε σε πρωτεργάτη της τραμπούκικης επίθεσης που δέχθηκαν οι παίκτες μας.

Επιπροσθέτως, απαιτούμε μία ικανοποιητική απάντηση από τον παρατηρητή του αγώνα Σ. , ο οποίος δεν θεώρησε απαραίτητο να καταγράψει μαζί με τον διαιτητή Β. στο Φύλλο Αγώνα τα αίσχη στα οποία προέβη ο προπονητής της Κλένιας, Ρ. Δ.

Σας τονίζουμε για πολλοστή φορά πως πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ύπαρξη μιας ομάδας με στόχο την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας, με το μεγαλύτερό μας ενδιαφέρον να εστιάζεται στα νεαρά παιδιά του χωριού μας.

Σας δηλώνουμε κατηγορηματικά όμως πως θα μας βρουν απέναντί τους όλοι αυτοί που θέλουν ένα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γεμάτο από επαγγελματίες δολοφόνους της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Πλην της ανακοίνωσης του σωματείου μας, παραθέτουμε βίντεο που εμφανίζει τον παίκτη της Κλένιας με το νούμερο 6 να κλωτσάει τον αρχηγό της ομάδας μας ενώ βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος αλλά και τον προπονητή Ρ.Δ να συγκρατείται με μεγάλη δυσκολία.
Τα αποτελέσματα της άνανδρης αυτής επίθεσης είναι εμφανή στο σώμα του Κουτσούκου Αναστασίου, ο οποίος και αναγκάστηκε να βρεθεί στο Νοσοκομείο Κορίνθου το βράδυ της Κυριακής ύστερα από έντονους πόνους που αισθάνθηκε.

Είμαστε στη διάθεσή είτε της ομάδας της Κλέλιας είτε αυτών που περιγράφονται στην ανακοίνωση για απαντήσεις.

Leave a Reply