Σε 63 μήνες φυλακή καταδικάστηκε δημοσιογράφος για συνεργασία με τους Anonymous

0

ανΠοινή φυλάκισης 63 μηνών επέβαλε αμερικάνικο δικαστήριο στον δημοσιογράφο Μπάρετ Μπράουν

ο οποίος φέρεται ότι στήριζε την ομάδα κυβερνοπειρατών Anonymous και μάλιστα είχε θεωρηθεί «άτυπος εκπρόσωπός» της οργάνωσης.

Ο δημοσιογράφος θα πρέπει επίσης να καταβάλει πρόστιμο ύψους 890.000 δολαρίων.

Ο 33χρονος Μπάρετ Μπράουν, συνελήφθη το 2012 και η υπόθεσή του είχε κινητοποιήσει τους υπερασπιστές της ελευθερίας του Τύπου διεθνώς.

«Οι ΗΠΑ της αδικίας: Ο Μπάρετ Μπράουν καταδικάστηκε σε φυλάκιση 63 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή», έγραψε στο Twitter η ομάδα υποστήριξής «Ελευθερώστε τον Μπάρετ Μπράουν» μόλις έγινε γνωστή η ποινή του.

Σε βάρος του Μπράουν, ο οποίος συνεργαζόταν με το Vanity Fair και τη Huffington Post, είχε ασκηθεί δίωξη επειδή έδωσε στη δημοσιότητα συνδέσμους προς ιστοσελίδες που περιείχαν πληροφορίες οι οποίες είχαν κλαπεί από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Statfor Global Intelligence το 2011.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του επειδή η αμερικανική κυβέρνηση «τον απειλούσε με κάθειρξη δεκάδων ετών επειδή αντέγραψε και επικόλλησε έναν σύνδεσμο που ήταν διαθέσιμος σε δημόσιο χώρο, τον οποίο μάλιστα δημοσιοποίησαν και άλλοι δημοσιογράφοι χωρίς να διωχθούν ποινικά».

Ο Μπράουν και οι υποστηρικτές του, μεταξύ των οποίων και η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, ζητούσαν να του επιβληθεί ποινή ίση με το διάστημα που έχει ήδη περάσει στη φυλακή, δηλαδή 30 μήνες.

Leave a Reply