Σχόλιο αναγνώστη για τα προβλήματα στο Δήμο Κορινθιων

0

Κατ’αρχήν ευχαριστώ για την για την ανταπόκριση σας στο προηγούμενο μήνυμα μου καθώς και για την δημοσίευση του. Πήρα την απόφαση να στείλω ένα ακόμα μήνυμα με την ελπίδα ενός ακόμα άρθρου από πλευρά σας που θα αναδεικνύει τα προβλήματα της πόλης, όπως ορθά έχετε επανειλημμένα κάνει.
Κατανοώ να πω εξαρχής ότι είναι περίοδο εκλογών και υπάρχει μία γενική αδράνεια στις υπηρεσίες της πόλης. Αυτό όμως δεν είναι δικαιολογία για προβλήματα όπως η καθαριότητα και η φροντίδα του πρασίνου. Προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή την πόλη εδώ και τουλάχιστον 4-5 χρόνια (πάνω από μία θητεία). Τα δε προβλήματα φωτισμού, κοινόχρηστων χώρων (σπασμένα πλακάκια, σπασμένα παγκάκια, μη λειτουργικά συντριβάνια) και δρόμων γεμάτων λακκούβες, μετράνε ακόμα και δεκαετία σε ορισμένες περιπτώσεις. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές. Ο Φλοίσβος, το Δικαστικό Μέγαρο, το Λαογραφικό Μουσείο και άλλοι χώροι πλήρως εγκαταλελειμμένοι. Η παραλία Καλάμια φυσικά για άλλη μια χρονιά χωρίς γαλάζια σημαία, όπως και η παραλία Ιερατικής όταν παραλίας ακόμα μικρότερες και πιο απομονωμένες σε όλη την χώρα λαμβάνουν σημαία. Τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου παραμένουν ένας κρανίου τόπος χωρίς ουσιαστικό πράσινο. Παιδικές χαρές σε όλη την πόλη με σπασμένα παιχνίδια( αξίζει ειδικό άρθρο για τις παιδικές χαρές, αναρωτιέμαι πως δεν έχουν γίνει ακόμα καταγγελίες δεδομένο ότι πρέπει με βάση το νόμο μια παιδική χαρά να είναι ελεγμένη και αδειοδοτημένη για να είναι ανοιχτή). Και φυσικά τα προβλήματα συνεχίζουν.
Το θέμα όμως δεν είναι να νιώσουν ξαφνικά ενδιαφέρον οι πολιτικοί. Αυτοί που είναι στην εξουσία όλα αυτά τα χρόνια, αν ξαναλάβουν ψήφο θα θεωρήσουν ότι τα λάθη τους παραβλέπονται, ενώ οι καινούργιοι θα δικαιολογηθούν ότι ευθύνονται οι παλιοί. Το θέμα είναι οι πολίτες να διεκδικήσουν, να ζητήσουν και να απαιτήσουν. Να γράψουν παράπονα στην αναφορά, να στείλουν μηνύματα σε ιστοσελίδες, να πάρουν τηλέφωνο σε υπηρεσίες. Να αναγκάσουν τους υπεύθυνους, παλιούς και νέους, να κινητοποιηθούν. Μόνο έτσι θα έχουμε την πόλη που μας αξίζει.
 Υ.Γ. Επισυνάπτω φωτογραφία από την εφαρμογή novoville που δείχνει ότι τα προβλήματα είναι εκατοντάδες και ελάχιστα τα επιλυμένα. Δεν κάνουν διαφήμιση στην εφαρμογή.

Δ.Β. 
Ένας ευσυνείδητος πολίτης

Leave a Reply