Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν τα Μικρά βιβλιοπωλεία της χώρας

0
dav

Όλες οι Λέσχες Ανάγνωσης από την μια άκρη της χώρας στην άλλη , έβαλαν τα καλά τους και γιόρτασαν μαζί με τους βιβλιόφιλους.

Το μήνυμα της ημέρας ήταν” Τα μικρά βιβλιοπωλεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και των κοινοτήτων μας”

Ένα “μικρό βιβλιοπωλείο”  της πόλης μας ,όπως το λέει και το όνομα του,   ΚΟΥΚΙΔΑ γιόρτασε μαζί με την Λέσχη Ανάγνωσης ενηλίκων της, στην αυλή του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού .

Καλεσμένοι ομιλητές, η συγγραφέας κυρία Ελένη Στελλάτου ο κ. Χρίστος Κυθρεώτης συγγραφέας  μεταφραστής  και ο συντονισμός της συζήτησης έγινε από  τον κ.Τάσο Χατζηεφραιμίδη Δικηγόρο.

Το βιβλίο ψυχαγωγεί, βελτιώνει την ψυχική υγεία, αναπτύσσει την φαντασία,εμπλουτίζει το λεξιλόγιο,γαληνεύει, ενημερώνει, βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης είναι το καλύτερο φάρμακο για την μνήμη, αναπτύσσει την κριτική σκέψη και πολλά άλλα.

dav

Από τον τρόπο που διεξήχθη η συζήτηση ,όσα δηλαδή είπαν ερωτώμενοι οι συγγραφείς ,αλλά και οι φίλοι της Λέσχης Ανάγνωσης που πήραν τον λόγο καταλάβαινες  πως είχαν εισπράξει πολλά από τα παραπάνω οφέλη  της ανάγνωσης βιβλίων.

Το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα προωθεί  δράσεις  πολιτισμού  που βοηθάνε να γίνουμε καλύτεροι .Υποστηρίζει” τα μικρά βιβλιοπωλεία”  γιατί έχουν την δυνατότητα να προτείνουν βιβλία ωφέλιμα.

Μην ξεχνάμε πως γνωρίζουν τους αναγνώστες-πελάτες τους πολύ καλά λόγω της στενής σχέσης που αναπτύσσουν.Αυτή την ημέρα ο αείμνηστος Ν.Καλογερόπουλος ,συγγραφέας και αυτός θα ήταν ευτυχισμένος καθισμένος στην Λέσχη Ανάγνωσης του ουρανού ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των μικρών βιβλιοπωλείων της δικής μας εποχής ,Αδελφούς Σκουτέρη, Σκουτερόπουλου , Αλμπάνη, Ιωάννη Τρουπή(Κιάτο) κ.α
Χωρίς κέρασμα  γιορτή δεν υπάρχει και η κ Ξένια με τα χειροποίητα κριτσίνια ,το κρασί και τις καρυόκες όπως πάντα μας περιποιήθηκε.

Μαρία Χρισταρά

Leave a Reply