σαν σήμερα στη μουσική | 31 Μαρτίου‏

0

njoy

1921 Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς κιθαρίστες και τραγουδοποιούς της blues, ο Lowell Fulson (1921-1999) γεννήθηκε στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Ηχογράφησε με καλλιτέχνες όπως οι Ray Charles, Memphis Slim κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1993. Το τραγούδι του “Reconsider Baby” βρίσκεται στην λίστα του Rock and Roll Hall of Fame με τα 500 τραγούδια που διαμόρφωσαν την rock ‘n’ roll μουσική.

1955 Ο κιθαρίστας, τραγουδοποιός και ιδρυτικό μέλος του hard rock συγκροτήματος AC/DC, Angus Young (Angus McKinnon Young) γεννήθηκε στην Γλασκόβη της Σκοτίας. Εκτός από το μοναδικό του παίξιμο, χαρακτηρίζεται και για τη “στολή μαθητή” με την οποία εμφανίζεται στις συναυλίες. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος AC/DC το 2003.

1958 Ο Chuck Berry κυκλοφορεί το rock ‘n’ roll τραγούδι “Johnny B. Goode“. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια του τραγουδοποιού και ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια της rock ‘n’ roll μουσικής. Το τραγούδι έγραψε ο ίδιος το 1955 και είναι αυτοβιογραφικό. Η εισαγωγή του τραγουδιού είναι “κλεμμένη” από το σόλο του κιθαρίστα Carl Hogan στο τραγούδι “Ain’t That Just Like a Woman” του Louis Jordan, το οποίο κυκλοφόρησε το 1946. Είναι ένα από τα πιο διασκευασμένα rock ‘n’ roll τραγούδια, το έχουν ερμηνεύσει καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, The Beatles, The Rolling Stones,Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Elton John, AC/DC, Green Day κ.α.

1967 Ο Jimi Hendrix βάζει φωτιά στην κιθάρα του στη σκηνή για πρώτη φορά, σε συναυλία στο The Astoria του Λονδίνου κατά την διάρκεια της πρώτης του περιοδείας στη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα να κάψει το χέρι του και να μεταφερθεί αργότερα στο νοσοκομείο. Είναι η πρώτη από τις εικοσιτέσσερις προγραμματισμένες εμφανίσεις του παρέα με τους The Walker Brothers, Cat Stevens και Engelbert Humperdink. Η κιθάρα Fender Stratocaster αυτή θα πουληθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο το 2008 για το ποσό των διακοσίων ογδόντα χιλιάδων λιρών.

2008 Κυκλοφορεί στην Ευρώπη το δέκατο τέταρτο στούντιο άλμπουμ του alternative rock συγκροτήματος R.E.M. με τίτλο “Accelerate“. Στην Βόρεια Αμερική θα κυκλοφορήσει την 1η Απριλίου. Θα φτάσει στην κορυφή των Βρετανικών Albums Chart ενώ στην Αμερική μέχρι την δεύτερη θέση του Billboard. Γνωστές επιτυχίες του άλμπουμ τα τραγούδια “Man-Sized Wreath“, “Supernatural Superserious“, “Until the Day Is Done“, “Hollow Man” κ.α.

Πηγή: www.sansimerastimousiki.gr

Leave a Reply