Σαμαράς: Κινδυνεύουμε να κρατάμε ομπρέλα, την ώρα που βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη

0

Σαμαράς: Κινδυνεύουμε να κρατάμε ομπρέλα, την ώρα που βρέχει ανάπτυξη στην Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιτέθηκε και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  λέγοντας πως «πανηγύριζαν χθες και προφανώς δεν είχαν διαβάσει ότι για να πάρει η Ελλάδα τα χρήματα θα πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση. Εκεί είναι όλη η ουσία και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν το έλαβε υπ’ όψιν του».

«Με τσαμπουκάδες δεν γίνεται ανάπτυξη. Χρειάζεται σοβαρότητα. Δεν πρέπει να λέμε για φούσκες», υπογράμμισε ακόμη, κάνοντας λόγο για μία «κοσμογονική εξέλιξη που η Ευρώπη μας δίνει την δυνατότητα να συμμετάσχουμε και να φύγουμε από την ασφυξία» και που δεν πρέπει να χάσουμε.

«Αφαιρέθηκαν οι καταθέσεις. Κατέληξαν οι ελληνικές τράπεζες στον ELA και πήραν 10 δισ. ευρώ που φτάνουν μόνο για δύο εβδομάδες. Μπαίνουμε σε μία εξάρτηση», τόνισε ακόμη, ενώ απαντώντας σε εκείνους που λένε ότι ασκεί κλίμα τρομοκρατίας, ο κ. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά:  «Οταν λέει κάποιος δεν πληρώνω χρέη και τόκους. Θα τυπώσω χρήμα, θα πάρω λεφτά από μικροκαταθέτες, καλύτερα θάνατος από μία κακή συμφωνία και η επένδυση Cosco να πέσει στο λιμάνι. Οταν λέει θα βάλω φόρους τέσσερις φορές πάνω στα ακίνητα, θα έχω αστυνομία άοπλη και λιμενικό άοπλο, θα καταργήσω την Frontex και θα δώσω μαζικές ιθαγένειες», είναι υποχρέωσή μου να τα πω στον κόσμο.

«Κανείς δεν ξέρει τι πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν υποχρέωσή μου. Εδώ έφτασαν να λένε για ειδικό φόρο που θα πληρώνει ο κάθε χριστιανός. Ο φόβος είναι κάτι που εκείνοι πιστεύουν για εκείνα τα οποία μιλάνε», πρόσθεσε.

«Είμαι αισιόδοξος. Η αλλαγή θα γίνει μέσα στις επόμενες τρεις μέρες. Η ρίζα εκείνων που δεν ψηφίζουν ανήκουν στο δικό μας χώρο», σχολίασε ως προς τις δημοσκοπήσεις ο Σαμαράς, κάνοντας λόγο για ανατροπή τους.

«Ο Ελληνας θέλει την Ευρώπη και τη σοβαρότητα. Δε μπορείς να λες ότι θα επαναφέρεις το άσυλο στα Πανεπιστήμια, όταν η νεολαία του έδιωξε, ότι θα επαναφέρεις στο Δημόσιο όσους πιάσαμε με πλαστά πτυχία» πρόσθεσε, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμαχίες ούτε μέσα ούτε έξω από την Ελλάδα.

«Εχετε ακούσει να μιλάει καθόλου για ενέργεια; Αντίθετα ενοχοποιούν την επιχειρηματικότητα. Ο κόσμος δε θέλει να χάσει όσα κατάφερε με τις θυσίες του. Χωρίς την Ευρώπη είμαστε χαμένοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός, καταλήγοντας στο ότι «το μήνυμα που έστειλα από τη Θεσσαλονίκη είναι ότι σημασία έχει το πρώτο κόμμα, όχι το δεύτερο, όχι το τρίτο. Κάποιος που για παράδειγμα ψηφίζει Ποτάμι, αφαιρεί την πρωτιά από τη ΝΔ και θα έχει υπουργό Μεταρρυθμίσεων τον Στρατούλη».

Leave a Reply