Σαμαράς: Δεν δίνουμε λευκή επιταγή στον ΣΥΡΙΖΑ

0

samarasΟ πρόεδρος της ΝΔ έβγαλε το «ευρωπαϊκό του κουστούμι» και τους χαμηλούς τόνους που κρατά στις συναντήσεις που έχει στο εξωτερικό και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης την οποία χαρακτήρισε μονόδρομο. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην πληρώσει η κυβέρνηση την δόση του ΔΝΤ τον Ιούνιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε την χώρα σε χρεοκοπία.

«Είμαστε ανοικτοί σε μεγάλη συνεννόηση με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να σωθεί η χώρα, έστω και την ύστατη στιγμή. Αλλά σε μεγάλη εθνική συνεννόηση για αλλαγή πολιτικής! Για να επιστρέψουμε στο δρόμο της σταθερότητας, των μεταρρυθμίσεων και των σταδιακών φορολογικών μειώσεων. Αν φοβάται ότι σημαντικός αριθμός βουλευτών του δεν θα στηρίξει όποια συμφωνία φέρει, δεν χρειάζεται να αφήσει και τη χώρα να παρασυρθεί στο χάος που δημιούργησαν. Έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. Η χώρα δεν αντέχει ούτε εκλογές, ούτε δημοψήφισμα».

Σε μία ακόμη ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ αρνήθηκε να ανοίξει τα χαρτιά του για την στάση που θα κρατήσει το κόμμα του απέναντι στην συμφωνία που αναμένεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στην Βουλή.

«Μήπως θέλουν να τους δώσουμε και «λευκή επιταγή»; Λυπάμαι, αλλά λευκή επιταγή δεν έχει δώσει ποτέ και δεν έχει το δικαίωμα να δώσει η Νέα Δημοκρατία σε κανένα κόμμα και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ… Είδατε τι έγινε στο εσωτερικό τους. Αλαλούμ. Εκείνοι θα ψηφίσουν όλοι τους τη συμφωνία που θα φέρουν; Αυτό είναι το ερώτημα.»

Παράλληλα, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατηγόρησε ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

«Όταν θα φανεί η απάτη και αποκαλυφθεί η απόλυτη κοροϊδία, όταν αυτοί που «έσκιζαν μνημόνια» αναγκαστούν να πάρουν μέτρα που δεν τα προέβλεπε κανένα μνημόνιο ως τώρα, τότε αυτό το «ροζ συννεφάκι» για πολλούς θα γίνει, ξαφνικά, φοβερός εφιάλτης για όλους! Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να μιλήσει στο κόμμα του για 100 μέρες της δικής του διακυβέρνησης. Τις πρώτες δικές μας 100 μέρες κάναμε «μαραθώνιο» για να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς. Και τα καταφέραμε! Αυτός δαπάνησε τις 100 πρώτες μέρες του, για να κάνει ξανά την Ελλάδα αναξιόπιστη. Και να τη φέρει στο χείλος της αβύσσου…»

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Γ. Βαρουφάκη και τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ηχογράφηση της συνεδρίασης του Eurogroup της Ρήγα. «Δεν μιλάω για τον υπουργό τους των Οικονομικών, που τη μια μέρα υπονοεί ότι… μαγνητοφωνούσε- αν είναι ποτέ δυνατόν!- τις συζητήσεις στο Eurogroup και την άλλη το διαψεύδει! Η φράση «διασυρμός της χώρας»- πιστέψτε με- είναι πολύ μικρή πια για να χωρέσει όλα αυτά, τα απίθανα, τα οποία συζητάμε»

http://www.real.gr

Leave a Reply