Σάλος με την Μέρκελ – Έκανε μικρή Παλαιστίνια να κλαίει με λυγμούς – ΒΙΝΤΕΟ

0

Σφοδρή κριτική δέχεται η Άνγκελα Μέρκελ, μετά από τηλεοπτική της εμφάνιση την Τετάρτη. Ο λόγος είναι ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη να κλαίει στον αέρα της εκπομπής.

Η μικρή Reem που με την οικογένεια της είναι πρόσφυγες στη Γερμανία βρισκόταν στο στούντιο όπου μιλούσε η Άνγκελα Μέρκελ. Όταν άκουσε την καγκελάριο να λέει λίγο πολύ ότι δεν μπορούσε να αποτρέψει την απέλασή τους, η μικρή ξέσπασε σε λυγμούς.

“Εφόσον δεν γνωρίζω πόσο καιρό μπορώ να μείνω εδώ, δεν ξέρω ποιο θα μπορούσε να είναι το μέλλον μου” είπε η Reem μιλώντας σε άπταιστα γερμανικά. “Θέλω πραγματικά να σπουδάσω στη Γερμανία, είναι άδικο να βλέπεις τους άλλους να απολαμβάνουν τη ζωή και να μην μπορείς να την απολαύσεις κι εσύ” συνέχισε.

Η απάντηση της Μέρκελ ωστόσο στη μικρή Reem ήταν σκληρή. “Το καταλαβαίνω, αλλά μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή. Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε καταυλισμούς Παλαιστινίων στο Λίβανο και αν τους πούμε ‘μπορείς να έρθεις’ ή να πούμε ‘μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική’, στο τέλος δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε” είπε. Στο άκουσμα της απάντησης η μικρή Reem λύγισε.

Τότε η καγκελάριος την πλησίασε, την ακούμπησε στον ώμο και προσπάθησε να την παρηγορήσει.

Η σκηνή έγινε viral στη Γερμανία με τα hashtag #merkelstreichelt και #Empathie με πολλούς χρήστες να την κατηγορούν ότι έχει σκληρή κυβέρνηση και ότι “απέτυχε σαν άνθρωπος σε όλα τα μέτωπα”.

Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗ: independent.co.uk

Leave a Reply