Μπορεί να ακούγεται σκληρό όμως μόνο αυτό μπορεί να μας έρθει στο μυαλό ψάχνοντας τις αναθέσεις για τον σαϊτοπόλεμος ή αλλιώς το ματωμένο έθιμο που στοίχισε τη ζωή στον Κώστα Θεοδωρακάκη.

Μία βόλτα στο διαύγεια μας φέρνει μπροστά από μία συγκλονιστική αλήθεια.

Το έθιμο του σαιτοπολεμου έχει ένα προϋπολογισμό που πλησιάζει τα 20000 ευρώ εκ των οποίων τα 12.000 ευρώ είναι για μπαρουτια ή ότι άλλο χρειάζεται για τις σαΐτες, 4.000 ευρώ για ηχητικά και φωτα και μόλις 175 ευρώ για μέτρα προστασίας.

Το ξαναλέμε μόλις 175 ευρώ για μέτρα προστασίας.

Το δημοτικό συμβούλιο που με τόσο χαρά ψήφισε ομόφωνα τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου εθίμου δεν θεώρησε χρήσιμο το να ληφθούν μέτρα προστασίας ώστε να μην κινδυνεύουν οι θεατές.

Ψάξαμε να βρούμε αυτά τα νούμερα γιατί ακούσαμε από δήλωση στα κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο σύλλογος πίσω από τον σαιτοπόλεμο είχε ζητήσει μέτρα προστασίας αυξημένα όμως τελικά από ότι βλέπουμε τα μέτρα αυτά κόστισαν μόλις 175 ευρώ.

Μάλιστα πως μάθαμε ο Κώστας Θεοδωρακάκης είχε αποθαρρύνει μία μητέρα με το παιδί της να έρθει πιο κοντά ώστε να παρακολουθήσουν το έθιμο λέγοντάς του να πάει πιο πίσω αλλιώς μπορεί να είχαμε θρηνήσει και περισσότερα θύματα.

Έτσι μπορεί το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας να έβγαλε το μπάτζετ ομως οι ευθύνες πέφτουν σε αυτούς που θεώρησαν ελλασονος σημασίας τα μέτρα προστασίας.

Και παρά το γεγονός πως ο σύλλογος είχε ζητήσει αυξημένα μέτρα προστασιας αυτοι υποτίμησαν τον κίνδυνο για αυτό και σήμερα θρηνουμε το χαμό ενός ανθρώπου…