Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

0

image

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο, με θέμα τη “Δημιουργική Γραφή’’, για καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

image

Τη διοργάνωση του σεμιναρίου είχε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας, στο πλαίσιο επιμορφωτικού προγράμματος “Δημιουργικής Γραφής” για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά, σε συνεργασία με το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Μουσείο Σχολικής Ζωής Χιλιομοδίου.

image

Εισηγήτρια ήταν η κ. Μαρία Παπανικολάου, Ιστορικός – Αφηγήτρια, η οποία αρχικά έκανε αναφορά στα αίτια γέννησης της “Δημιουργικής Γραφής’’, στη χρήση και την εξάπλωσή της. Στη συνέχεια, διαφοροποίησε τη “Δημιουργική Γραφή’’ από την Παραγωγή Λόγου – Έκθεση, τόσο ως προς τους κανόνες όσο και ως προς τον σκοπό δίνοντας τις γενικές αρχές και κατευθύνσεις της και παρουσιάζοντας ένα μοντέλο 7 σημείων, που μπορεί ο εκπαιδευτικός να χρησιμοποιήσει στην τάξη για την εισαγωγή στη “Δημιουργική Γραφή”. Τέλος, τόνισε τη μεγάλη αξία της, εφόσον αποτελεί έναν από τους τρόπους έκφρασης του εσωτερικού κόσμου του ατόμου και στα σχολικά πλαίσια βοηθά στην καλύτερη και ουσιαστικότερη επικοινωνία εκπαιδευτικών και μαθητών.
Οι συμμετέχοντες διατύπωσαν τις απορίες τους, αναφέρθηκαν σε εμπειρίες από τους μαθητές τους και εξασκήθηκαν στη “Δημιουργική Γραφή’’, γράφοντας ένα μικρό κείμενο.

Leave a Reply