Ρολά Ασφαλείας και Πόρτες για προστασία καταστημάτων και όχι μόνο

0

Αν και οι ανάγκες ασφάλειας κάθε εγκατάστασης είναι μοναδικές, ουσιαστικά κάθε τύπος κτιρίου απαιτεί προστασία από την κεντρική είσοδο. Η πρόκληση έγκειται στον καθορισμό του κατάλληλου βαθμού προστασίας και επομένως ποια προϊόντα είναι τα πλέον κατάλληλα. Τα νέα πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί για να αξιολογήσουν την απόδοση του προϊόντος περιλαμβάνουν αξιολογήσεις που υποδεικνύουν την ικανότητα μιας πόρτας ασφαλείας να αντισταθεί έως και σε έξι επιτιθέμενους εισβολείς για έως και μία ώρα. Οι αρχιτέκτονες, οι κατασκευαστικές εταιρίες και οι ιδιώτες πρέπει σκεφτούν την τέλεια λογική λύση για τη διασφάλιση της ασφάλειας του χώρου τους.

Μια πόρτα ασφαλείας είναι συχνά η πρώτη γραμμή άμυνας του κτιρίου και μπορεί να μειώσει δραματικά τον κίνδυνο βλάβης ανθρώπων ή περιουσίας. Το πρώτο βήμα πριν από την επιλογή ενός συστήματος ασφάλειας είναι να καθοριστεί ποιο επίπεδο προστασίας είναι κατάλληλο για τη χρήση και τη θέση του κτιρίου. Τα κρατικά κτίρια και τα κτίρια υψηλού επιπέδου τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για φυσικές επιθέσεις. Οι λιανοπωλητές και οι καταστηματάρχες συνήθως ανησυχούν περισσότερο για την κλοπή. Οι ανάγκες ασφάλειας των σχολείων ποικίλλουν ευρέως. ‘Όσον αφορά τις οικιακές ανάγκες και αυτές ποικίλουν.

Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνει διάκριση μεταξύ των τύπων απειλών επειδή αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο. Οι φυσικές επιθέσεις τείνουν να είναι πιο προγραμματισμένες και πιο εξελιγμένες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, επιλέγονται οι καλύτερες θωρακισμένες πόρτες με άθραυστο γυαλί. Αν κάποιος όμως θέλει να προλάβει μία διάρρηξη τα ρολά ασφαλείας με ανοίγματα χωρίς συγκολλήσεις, με ενισχυμένο υλικό και ενισχυτικά χάλυβα είναι ιδανικά.

Κατά ειρωνικό τρόπο, η λήψη αποφάσεων σχετικά με τον ενδεδειγμένο βαθμό ασφάλειας μπορεί να γίνει πιο δύσκολη σε χώρους με χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου. Τι είναι κατάλληλο για εταιρικά γραφεία ή καταστήματα λιανικής πώλησης των οποίων οι ιδιοκτήτες γενικά ενδιαφέρονται περισσότερο για την κλοπή; Πώς οι ανάγκες ασφάλειας μιας αποθήκης διαφέρουν από αυτές ενός καταστήματος κοσμημάτων; Έτσι η τελική επιλογή πρέπει να γίνει με γνώμονα τους παρακάτω παράγοντες:

  • προϋπολογισμός

  • κίνδυνος φυσικής επίθεσης, διάρρηξης ή και των δύο

  • σοβαρότητα του κινδύνου

  • το ζητούμενο επίπεδο ασφάλειας των ρολών ασφαλείας

  • εάν είναι επαρκής η μετασκευή των κουφωμάτων των παραθύρων και των θυρών.

  • Η δυνατότητα χρήσης του μηχανισμού ασφάλειας ακόμα και χωρίς ρεύμα για τις ηλεκτρικές επιλογές.

  • Η αντοχή σε σεισμό και πυρκαγιά.

Τα ρολά ασφαλείας και οι πόρτες ασφάλειας διατίθενται σε πολλές παραλλαγές και χρώματα και έχουν πολλές χρήσεις. Όχι μόνο προσφέρουν αποτελεσματική προστασία κατά της κλοπής και του θορύβου αλλά και αξιόπιστη προστασία από τον ήλιο και προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. Επιπλέον, προσφέρουν αποτελεσματική προστασία από τον άνεμο και το κρύο. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, τα ρολά εξασφαλίζουν τη βέλτιστη θερμομόνωση και τη βιώσιμη βελτίωση του ενεργειακού ισοζυγίου στο χώρο σας. Τα ανοίγματα σε έναν χώρο είναι τα πιο ευαίσθητα σημεία σε οποιοδήποτε σπίτι ή κατάστημα, όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας ή της ενεργειακής απόδοσης. Μια εισβολή στο σπίτι ή στην επιχείρησή μπορεί να είναι εξαιρετικά τρομακτική αλλά και επιζήμια. Εκτός από τις άμεσες ζημιές που μπορεί να προκληθούν κατά τη διάρρηξη και την απώλεια χρημάτων και αγαθών, μπορεί να χρειαστεί να κλείσετε την επιχείρησή σας για λίγες μέρες οπότε η ζημιά στο τέλος γίνεται αβάσταχτη.

Επιλέξτε τα ρολά ασφαλείας και τις πόρτες ασφαλείας για το χώρο σας σύμφωνα με τα γούστα και τις ανάγκες σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, οι εταιρείες συστημάτων ασφαλείας προσφέρουν πολλές επιλογές. Αφήστε τους να σας δείξουν τις επιλογές που σας ταιριάζουν περισσότερο και εμπιστευτείτε τους! Δεν θα χάσετε!

Leave a Reply