Ρήτρα χρεοκοπίας στα τουριστικά πακέτα ζητούν ξένοι πράκτορες από την Ελλάδα

0

tourism

Η ανησυχία στο εξωτερικό, για τη διαπραγμάτευση που δεν αποδίδει καρπούς, έχει αντίκτυπο και στον τουρισμό.

Ηδη, οι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί υποχρεώνουν τους ξενοδόχους στην Ελλάδα να υπογράψουν ρήτρα χρεοκοπίας. Συγκεκριμένα, ξένοι διοργανωτές συνεδρίων σε συμβόλαια με ξενοδόχους εισάγουν αυτή τη ρήτρα, επιβάλλοντας τη μη καταβολή αποζημιώσεων στο ενδεχόμενο που η χώρα χρεοκοπήσει και αποφασίσουν να ακυρώσουν τις εκδηλώσεις τους, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Η ρήτρα αυτή θυμίζει όρους ασφαλιστικούς συμβολαίων που δεν καλύπτουν έκτακτα γεγονότα όπως φυσικές καταστροφές ή τρομοκρατικές ενέργειες. Ηδη μάλιστα διοργανωτής συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο, επέβαλε τέτοια ρήτρα σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στο σχετικό συμβόλαιο.

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι- οι οποίοι αυτή την περίοδο καλούνται να υπογράψουν τα συμβόλαια για την επόμενη σεζόν- έχουν ερωτήματα αναφορικά με το ποια δεδομένα θα συναφθούν αυτά και σε ποιο βαθμό μπορούν να επιβάλλουν αυξήσεις στους ξένους οργανισμούς ως αποτέλεσμα μεταβολής του ΦΠΑ. Κάτι που τους προκαλεί και ανησυχία για το πώς θα μείνουν ανταγωνιστικές οι τιμές σε σχέση με άλλες χώρες.

Πηγή: Ρήτρα χρεοκοπίας στα τουριστικά πακέτα ζητούν ξένοι πράκτορες από την Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/208094/ritra-hreokopias-sta-toyristika-paketa-zitoyn-xenoi-praktores-apo-tin-ellada#ixzz3axVpx0ma

Leave a Reply