Ριέκα-Ολυμπιακός: «Τελικός» πρόκρισης

0

Το πρώτο βήμα, έστω και δύσκολα έγινε πριν από 7 βράδια στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σήμερα ο Μπέσνικ Χάσι και οι παίκτες του θέλουν να σφραγίσουν την επιστροφή των πρωταθλητών Ελλάδας στους ομίλους του Champions League και στην ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Δεν τους νοιάζει αν η πρόκριση έρθει με στιλ ή με άγχος, με καλό ή μέτριο ποδόσφαιρο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η πρόκριση κι όπως παραδέχθηκε ο έμπειρος τεχνικός: «Γι’ αυτό είμαι εδώ! Για να οδηγήσω την ομάδα ξανά στους ομίλους».

Κι αν στη σημερινή βραδιά λειτουργήσουν όλα φυσιολογικά, ο Ολυμπιακός εύκολα ή δύσκολα θα σφραγίσει το εισιτήριο του και το σεντόνι θα τεντωθεί ξανά στον Πειραιά.

Φυσικά το 2-1 του πρώτου αγώνα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι καλύτερη ομάδα από τους πρωταθλητές Κροατίας. Αρκεί βέβαια αυτό να το (απο)δείξουν με πειστικό τρόπο και μέσα στο γήπεδο, το οποίο μπορεί να είναι μικρό (μόλις 8.000 η χωρητικότητα του), αλλά θα είναι ασφυκτικά γεμάτο καθώς και στη Ριέκα ζουν με το όνειρο της παρθενικής τους συμμετοχής στους ομίλους.

Τα 15 εκατομμύρια που προβλέπεται να εισπράξουν οι Κροάτες σε περίπτωση πρόκρισης είναι ένα τεράστιο δέλεαρ, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τους ερυθρόλευκους που λόγω του αυξημένου ελληνικού μάρκετ πουλ υπολογίζεται ότι με την παρουσία τους στους ομίλους θα βάλουν στα ταμεία τους 30 εκατ. ευρώ.

Ο Μπέσνικ Χάσι δεν υπολογίζει Ταχτσίδη, Εμενίκε, Μποτία και θεωρητικά προβληματίζεται για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα (Ομάρ ή Φιγκέιρας), αλλά και για το ποιοι εκ των Φορτούνη, Μάριν, Σεμπά πάρουν τις δύο θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Όσον αφορά την Ριέκα υπάρχει σίγουρα η απουσία του τιμωρημένου Ζούτα (αποβλήθηκε στο πρώτο ματς), αλλά αυτό είναι το μοναδικό πρόβλημα του κ. Κεκ, ενώ διαιτητής του αγώνα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι

Οι πιθανές συνθέσεις:
Ριέκα: Σλούγκα , Βέσοβιτς, Έλεζ, Ζούπαριτς, Μάρτιτς, Μάλες, Μπράνταριτς, Μίσιτς, Έμπερ, Γκοργκόν, Γκαβράνοβιτς.
Ολυμπιακός: Καπίνο, Κούτρης, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Ζιλέ, Οφόε, Καρσελά, Φορτούνης, Σεμπά, Μπεν.

Leave a Reply